Trump överväger benåda legendarisk frihetshjälte

Donald Trump överväger ”mycket seriöst” att benåda den legendarisk frihetshjälten och Wikileaks-grundaren Julian Assange om han blir president igen. Vidare säger Trump att han är den enda som kan stoppa ett tredje världskrig.
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shaleah Craighead/ Public domain
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shaleah Craighead/ Public domain

Den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump intervjuades nyligen i Timcast IRL. Trump anser att världen fullständigt spårat ur under den sittande presidenten Joe Bidens ledarskap.

”Jag är den enda som kan stoppa tredje världskriget”

I intervjun riktar Trump skarp kritik mot Biden som han menar är ansvarig för att världspolitiken blivit så galen de senaste åren. Trump säger också att han är den enda som kan stoppa ett kommande tredje världskrig.

– Jag är den enda som kommer stoppa tredje världskriget eftersom den här mannen [Joe Biden] inte kan sätta ihop två meningar. Han vet inte vad han gör, han vet inte var han är, säger Trump.

Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore / CC BY-SA 2.0 DEED
Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore / CC BY-SA 2.0 DEED

Trump menar att kriget i Ukraina aldrig hade skett under hans presidentskap. Vidare förkastar han krig generellt, som han menar är ”fruktansvärt onödigt” och mycket kostsamt i både liv också pengar.

– Jag vill inte se krig. Det är så fruktansvärt, så onödigt. Och så kostsamt i liv och pengar. Och man förstör de här länderna. Man förstör kultur. Titta på Ukraina, det hade aldrig hänt om jag varit president.

Överväger benåda frihetshjälten Julian Assange

Den legendariska frihetshjälten och Wikileaks-grundaren Julian Assange har länge varit en måltavla för USA:s rättsväsende som vill döma honom för diverse brott, däribland spionage.

Julian Assange. Foto: Wikipedia/ David G Silvers. Cancillería del Ecuador/ CC BY-SA 2.0 DEED
Julian Assange. Foto: Wikipedia/ David G Silvers. Cancillería del Ecuador/ CC BY-SA 2.0 DEED

Regeringar, ministrar, jurister och andra tunga profiler har länge krävt att man ska lägga ner det kommande åtalet mot Assange och benåda honom och snart kan detta bli verklighet.

Trump fick nämligen frågan i intervjun om han kommer benåda Assange varpå han svarade att han ”mycket seriöst” kommer överväga det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter