Trump varnar för att han kommer gripas

USA:s tidigare president, Donald Trump skriver att han kommer gripas på tisdag. Under lång tid har det amerikanska etablissemanget försökt sänka honom genom olika rättsprocesser.

I ett inlägg på den egna sociala medie-plattformen Truth Social under lördagen (den 18 mars) gick USA:s tidigare president, tillika presidentkandidat för valet 2024, Donald Trump ut med att han kommer gripas på tisdag.

I inlägget attackerar han det amerikanska rättsväsendet, som fängslar amerikanska patrioter (han syftar sannolikt på de som greps efter händelserna i Washington DC den 6 januari 2021), medan tungt kriminella personer och våldsamma vänsterextremister tillåts härja fritt på gatorna.

Trump uppmanar sina anhängare att protestera och ”ta tillbaka vår nation”.

Stormy Daniels. Foto: Wikipedia/ Toglenn
Stormy Daniels. Foto: Wikipedia/ Toglenn

Desperata åklagare vill sätta dit honom

Vad exakt Trump kommer gripas för framgår inte av inlägget, men sannolikt rör det sig om pengarna som porrskådespelerskan Stormy Daniels betalades 2016 för att hålla tyst om en påstådd otrohetsaffär, som ska ha ägt rum 2006.

Enligt Fox News är det inte olagligt att betala så kallade ”hush money” (sv. ”tystnadspengar”), men åklagaren i New York hävdar att de 130 000 dollar som betalades till Daniels, falskeligen bokfördes av Trumps bolag som ”juridiska utgifter”.

Nästa försök, av många, att fälla Trump

Steven Cheung, Trumps talesman. Foto: Wikipedia/ Thetommygunn
Steven Cheung, Trumps talesman. Foto: Wikipedia/ Thetommygunn

Trumps talesman, Steven Cheung, är starkt kritisk till försöken att åtala honom och kallar det för en ”häxjakt”. Cheung pekar ut flera exempel på hur Demokraterna försökt få honom fälld för olika saker, däribland de påstådda Rysslandskopplingarna, samt FBI-räden mot hans residens Mar-a-Lago.

– Nu är demokraterna igång igen, de trycker på ”atombombsknappen” och attackerar en president på grund av en skamlig utpressare, sade han till Fox News.

– Detta händer eftersom president Trump leder i opinionsmätningarna med stor marginal mot både demokrater och republikaner, och det har aldrig förekommit något så flagrant i amerikansk politisk historia.

Den 29 december kunde Frihetsnytt rapportera att kommittén som granskade Trumps påstådda inblandning i händelserna den 6 januari 2021, tvingats dra tillbaka stämningen mot honom. Kommittén försökte bland annat utnyttja åtalet för att hindra Trump från att ställa upp i valet 2024.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Den amerikanska regimen är totalt hänsynslös.
  Och västvärldens usla ”demokratier ” springer FBI:s smutsiga ärenden.
  Jag tycker verkligen synd om den trevlige mannen med den skojiga horn/vikinga mössan . Jake Angeli/Chansley är en totalt harmlös lite flummig snäll man som gillar vikingar och vikingatatueringar .
  Polis/vakten öppnade åt Jake och hans vänner så dom fick gå en rundtur.
  Ingen skadades till skillnad från när avskyvärda ”blm” härjar runt i städerna.
  Måtte framtida rättvisekämpar krossa såväl ” blm” som expo under sina skor.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter