Trump vinnare om det vore val idag – trots åtal

Donald Trump har stora problem och kommer att ställas inför rätta i federal domstol. Den amerikanska väljarkåren verkar dock inte påverkas negativt i sin värdering av honom som politiker, utan ger honom det enskilt största stödet som kandidat i ett tänkt val idag.  Det visar en välrenommerad opinionsundersökning.

Trump idag

Donald Trump är idag ex-president, men har ambitionen att återkomma till presidentämbetet och som andre person uppehålla ämbetet under två perioder som inte följer direkt på varandra. (Grover Cleveland var president 1885-1889 samt 1893- 1897).

Problemen som Trump nu inom kort ställs inför, redan innan presidentvalskampanjen har börjat, är mycket stora. Han är åtalad inför domstol, misstänkt för att efter sin presidenttid ha förfogat över allmänna handlingar på ett sätt som han inte hade rätt till, och även för att ha varit vårdslös med att förvara handlingarna.

Undersökning ger stöd åt Trump

Den amerikanska väljarkåren verkar inte beröras på allvar av detta eller andra problem som Trump kan ställas inför, enligt vad The Gateway Pundit kan förmedla.

I en välrenommerad opinionsundersökning, Harris Poll, som har 60 år på nacken och som numera sker i samarbete med Harvard-universitetet, är Trump den enskilde kandidat som får störst stöd i väljaropinionen (dock inte 50 procent i sig själv).

President Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore
President Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore

I tänkta val till presidentposten mellan president Joseph Biden och Trump, eller vicepresident Kamala Harris och Trump, vinner Trump i båda fallen enligt undersökningen. Trump är faktiskt USA:s enskilt mest populäre politiker.

Det återstår mycket till presidentvalet, framför allt har Trump fler problem än bara just den rättegång som han nu är inkallad till. Men ingen kan räkna bort honom i sammanhanget.

I undersökningen framgår det att en bred majoritet, 55 procent, anser att åtalet Trump nu står inför är politiskt motiverat.

Robert F. Kennedy Jr. toppar också undersökningen

Den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) toppar listan tillsammans med Donald Trump. RFK Jr. har under den pågående valrörelsen gjort sig känd för att stå upp för friheten och tydligt tagit ställning mot etablissemanget i USA.

Skärmavbild undersökning
Skärmavbild undersökning
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter