Trumps största seger hittills – i högsta domstolen

Idag meddelades amerikanska högsta domstolens beslut i frågan om om Donald Trump ska kunna förbjudas att ställa upp i enskilda delstaters primärval. Avgörandet blev en av Trumps allra största segrar och ett hårt slag mot det amerikanska etablissemanget.

Under måndagen meddelade USA:s högsta domstol sitt beslut i frågan om delstaten Colorado gjorde rätt när de förbjöd Donald Trump från att ställa upp i delstatens primärval. Förbudet gjorde att enskilda statssekreterare i delstaterna Maine och Illinois valde att förbjuda Trump från att ställa upp i primärvalen.

Beslutet, som meddelades strax efter klockan 16:00 (svensk tid), var en enorm triumf för Trump. Samtliga av högsta domstolens nio domare anser att Colorado gjorde fel som förbjöd honom att ställa upp i valet. Förbudet upphävs därför, vilket innebär att detsamma kommer att gälla för Maine och Illinois, rapporterar Associated Press.

Hade högsta domstolen beslutat annorlunda hade det kunnat skada Trumps möjligheter i presidentvalet. Det är inte omöjligt att fler delstater gjort likadant och förbjudit honom att ställa upp.

Trump kommenterar själv utfallet på sin sociala media Truth Social: ”En stor seger för Amerika!!!”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter