Trumps valmanifest tar strid för yttrandefrihet

Ska förbjuda censur av medborgarna

Donald Trump har lanserat ett valmanifest med fokus på yttrandefrihet, där censur ska bekämpas och desinformation inte ska definieras godtyckligt.

I onsdags aviserade Donald Trump att ett stort tillkännagivande var att vänta. Uttalandet ackompanjerades av en bild på Trump liknande Stålmannen, där det betonas att USA behöver en ny hjälte.

Under torsdagen, amerikansk tid, kom nyheten som alla väntat på.

Det är ett valmanifest som tar strid för den yttrandefrihet som varit under fullskalig attack från framförallt de stora sociala mediebolagen. Den ska återställa rättigheterna i den första grundlagsändringen i konstitutionen, som ljusskygga krafter berövat det amerikanska folket, rapporterar The Gateway Pundit.

Twitterdokumenten en varningssignal

Tack vare Twitterdokumenten som Elon Musk offentliggjort, något som Frihetsnytt tidigare rapporterat om, har det kommit allmänheten till känna att stora bolag som, Twitters tidigare ledning, Google, Facebook och Youtube bland annat, aktivt censurerar och tystar oliktänkandes åsikter.

I ett inlägg på Twitter delar Trumps son, Donald Trump Jr., en översikt över de åtgärder som ska vidtas för att återställa yttrandefriheten. Det rör sig bland annat om att förbjuda myndigheter från att kunna censurera amerikanska medborgare, skattepengar ska inte användas för att bekämpa godtyckligt definierad desinformation och alla federala byråkrater som varit delaktiga i censur ska sparkas.

Det lovar Trump att han ska införa redan under sina första timmar som president.

Detta banar för att valkampanjen under det amerikanska presidentvalet 2024 kommer att handla om yttrandefriheten. Om inte Trumps motståndare vill ge honom företräde i frågan, kommer de att vara tvungna att beröra den.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter