TT: Visa inte bilder på människor som har det bra

TT vill idag konkurrera med ”agendasättande” DN och förklara hur sommarnyheter ska illustreras.

”Skördar torkar. Vatten ransoneras. Människor dör på grund av hettan. Men i europeiska medier är det inte ovanligt att värmeböljor bildsätts med bilder på molnfria himlar, överfulla stränder och plaskande barn”, ojar sig TT i en artikel som tar fasta på ”forskning” från så kallade forskaren Saffron O’Neill.

Men den som slog upp en tidning eller klickade sig in på en nyhetsartikel för att läsa om den förödande hettan kan ha mötts av en helt annan bild – av människor som obekymrat lekte och njöt av den brännande solen, ofta i eller i närheten av vatten”, fortsätter TT.

– Den typen av bilder kan få oss att tänka att värmeböljor bara är något positivt och njutbart och inget vi måste anpassa oss till. Men det finns ju människor som lider kraftigt, säger Saffron O’Neill, forskare vid University of Exeter i Storbritannien, till TT.

Hur TT kom på tanken att kontakta O’Neill till att börja med framgår inte, men högst sannolikt beror det på en galen klimathets-artikel på samma tema som hon publicerade i vänstertidningen The Guardian den 14 maj. Frihetsnytts efterforskningar visar att O’Neill är en av alla de ”forskare” som skor sig på klimathysterin. Närmare bestämt ”forskar” hon i ”de sociala aspekterna av klimatvariationer och -förändring, med särskilt fokus på kommunikation och offentligt engagemang”. Vi kan bara konstatera att nonsensforskning tyvärr inte är ett fenomen isolerat till Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter