TT:s skräck inför valet i Italien

En nationalkonservativ allians med Italiens bröder i spetsen ser ut att ta hem nyvalet i september. Bonnierägda nyhetsbyrån TT påstår idag att alliansen är splittrad, meningslös, drabbad av avhopp och kan inte komma överens om vem som ska vara premiärminister – trots att man kom överens redan igår enligt internationella medier.

Efter att Mario Draghis regering kollapsat och nyval utlysts till september, har en allians bildats av de stora högerpartierna. Nationalkonservativa partiet Italiens bröder, med rötter i Benito Mussolinis arvtagare MSI, leder för närvarande i opinionsmätningarna med mellan 23 och 25 procents väljarstöd. Den tidigare vice premiärministern Matteo Salvinis högerpupulistiska parti Lega och affärsmannen Silvio Berlusconis Forza Italia ingår också i regeringsunderlaget.

Faksimil Aftonbladet.

Nu hävdar TT att de tre högerpartierna käbblar om vem som ska bli premiärminister vid en valseger och att Italiens bröders ledare Giorgia Meloni sagt att alliansen är ”meningslös” om de inte kan enas i förväg om vem som ska bli premiärminister.

TT gör underrubrik av en redan avklarad diskussion om premiärministerposten.

Det stämmer dock inte enligt bland andra International Business Times som skriver att de tre partierna kom överens igår: Det parti som får flest röster tar posten som premiärminister. Enligt opinionsmätningar innebär det att Giorgia Meloni blir nästa premiärminister.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter