Tucker Carlson sparkas – Blackrock bakom?

Den finansiella eliten ökade sitt ägande i TV-bolaget – två veckor senare var dess mest populäre TV-kommentator avskedad. Samma sak drabbade även den förra generationens programledarlegend.

Tucker Carlson var inte bara Frihetsnytts favorit bland amerikanska TV-kommentatorer. Han var den överlägset mest sedde bland kollegorna på Fox News och därmed bolagets största inkomstkälla. Carlson var till och med den meste sedde programledaren i hela landet, möjligen i hela världen.

Men, för den finansiella eliten får ekonomin inte komma i vägen för makten. Som Redacted News observerade är det på dagen två veckor sedan den finansiella elitens flaggskepp Blackrock ökade sitt aktieinnehav i Fox News Corporation. Man köpte så mycket aktier att man var tvungen att utfärda ett pressmeddelande om saken. Blackrock är ett enormt kapitalförvaltningsbolag, som Frihetsnytts läsare känner igen från våra kritiska artiklar och dokumentärfilmen Makthavarna du aldrig valde.

När aktiemarknaden på måndagmorgonen fick reda på att Tucker Carlson var avskedad förlorade Fox News Corporation 8% av sitt värde – men vad gör det Blackrock? De äger lika stora poster i de andra TV-bolagen, som Fox’s tittare nu fördelar sig bland.

Enligt Redacted News’ redaktör Clayton Morris, som varit Tucker Carlsons kollega på Fox, var Carlsons största fel att han är en fredsvän. Men det fanns flera skäl att göra sig av med honom – ett är att han ville utkräva ansvar av de megakoncerner som under två år, med ”kinasnuvan” som förevändning, deltagit i att tvinga på människorna skadliga restriktioner och farliga injektioner.

Inte första gången

Redan på 1990-talet var de amerikanska programledarjobben en katapultstol. TV-bolagen markerar gärna att ingen programledare kan bli så populär att han är omöjlig att göra sig av med.

Phil Donahue var i mångt och mycket den tidens Tucker Carlson. 1994 retade han upp ägarna till sin TV-kanal genom att tillåta en debatt i sitt program om de påstådda tyska gaskamrarna under andra världskriget. Detta hände bara en gång och YouTube har sedan länge raderat videon. Men en version finns här.

Spiken i kistan för Donahues del kom 2003, när han dristades kritisera den amerikanska krigspolitiken i Mellanöstern. Med nedlåtande formuleringar meddelade TV-bolaget att man tvingats avskeda sin mest populäre programledare, eftersom Donahue riskerade att skada kanalens goda rykte.

Phil Donahue syntes aldrig mer i TV-rutan, utom en gång när han blev intervjuad av vänstersajten Democracy Now.

Ingen fredsvän går säker – inte ens Phil Donahue, 1990-talets mest populäre amerikanske programledare. Skärmdump Redacted News.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Det där med ” förintelse” är lurigt..ordet dök långt senare efter 1945……
  Och att det är straffbart att ens ifrågasätta de förintades berättelser är mystiskt.
  Jag skulle vilja veta seriöst varför det fanns sjukhus på läger där syftet sägs vara att samtliga intagna skall dö.
  En annan märklig sak är att dom effektiva tyskarna lägger gaskammare i en källare så alla dessa döda måste bäras upp för trappor……tungt och opraktiskt.
  Det var visst någon kanadensare ?? som räknade på antalet döda gånger det antal kilo kol som krävs vid kremering även av mycket magra…..och han fick inte alls ihop det. Däremot fick han 6 år i fängelse för att ha publicerat sina funderingar .

  Jo..här ligger iaf en hel kennel begravd ….så mycket kan man säga…

 2. På tal om media…här i Sverige ägs det mesta av klanen Bonnier…….AB ägs av Schibstedt…
  men några stora dagstidningar eller TV kanaler finns ju inte ….
  det finns ju en kanal som heter Axess som verkar lite mer neutral .

  Innan nätet så var ju vi oppositionella hänvisade till stencilerade blad ……men att dela ut dom kunde vara farligt för SSU och dom till vänster tvekade inte att använda grovt våld…..som polis givetvis aldrig uppmärksammade.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter