Turkar protesterar mot Sverige – och generalkonsuln instämmer

Eftersom Sverige fortfarande har yttrandefrihet vad gäller islam kräver folkmassor i Turkiet att vårt land inte ska få inlemmas i Nato. Medan turkarna brände svenska flaggor utanför generalkonsultatet.

Enligt SCMN råder stor upprördhet bland profetens och Allah’s tillbedjare i Turkiet, eftersom Rasmus Paludan ostraffat fått bränna en av sina koraner. Frihetsnytt var så att säga först på bollen och intervjuade Paludan 10 minuter innan koranbränningen. På grund av den svensk-danske politikerns tilltag hålls nu dagliga demonstrationer utanför Sveriges beskickningar i Istanbul och Ankara.

Vid protesterna luntades ett stort fotografi av Rasmus Paludan – och, enligt SVT, en svensk flagga. Deltagarna i söndagens oroligheter bar gröna flaggor med den islamiska trosförkunnelsen på samt en banderoll med texten ”Vi fördömer Sveriges statsstödda islamofobi”.

Svenske konsuln: ”Idiot”

På en skylt på ett fönster på det svenska konsulatet visade idag Sveriges generalkonsul – vars namn inte anges varken på konsulatets hemsida eller Facebooksida – på vems sida han står: Skylten proklamerade att ”Vi delar inte den där bokbrännande idiotens åsikt.

Personen på bilden ovan torde vara Sveriges generalkonsul i Istanbul – detta eftersom användaren Rita Wikander vid FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut, på Facebook har kommenterat hans porträtt med orden ”den stiligaste konsuln vi har”.

En rad moderater i Sverige, bland andra Ulf Kristersson, har under dagen snörvlat om den brända turkiska boken, utan att kommentera den brända svenska fanan. Igår sade statsministern följande:
Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som är kränkta av det som har hänt i Stockholm idag.

SCMP meddelar att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan inte ens kommenterade spektaklet under sina tal under helgen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar