Turkar protesterar mot Sverige – och generalkonsuln instämmer

Eftersom Sverige fortfarande har yttrandefrihet vad gäller islam kräver folkmassor i Turkiet att vårt land inte ska få inlemmas i Nato. Medan turkarna brände svenska flaggor utanför generalkonsultatet.

Enligt SCMN råder stor upprördhet bland profetens och Allah’s tillbedjare i Turkiet, eftersom Rasmus Paludan ostraffat fått bränna en av sina koraner. Frihetsnytt var så att säga först på bollen och intervjuade Paludan 10 minuter innan koranbränningen. På grund av den svensk-danske politikerns tilltag hålls nu dagliga demonstrationer utanför Sveriges beskickningar i Istanbul och Ankara.

Vid protesterna luntades ett stort fotografi av Rasmus Paludan – och, enligt SVT, en svensk flagga. Deltagarna i söndagens oroligheter bar gröna flaggor med den islamiska trosförkunnelsen på samt en banderoll med texten ”Vi fördömer Sveriges statsstödda islamofobi”.

Svenske konsuln: ”Idiot”

På en skylt på ett fönster på det svenska konsulatet visade idag Sveriges generalkonsul – vars namn inte anges varken på konsulatets hemsida eller Facebooksida – på vems sida han står: Skylten proklamerade att ”Vi delar inte den där bokbrännande idiotens åsikt.

Personen på bilden ovan torde vara Sveriges generalkonsul i Istanbul – detta eftersom användaren Rita Wikander vid FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut, på Facebook har kommenterat hans porträtt med orden ”den stiligaste konsuln vi har”.

En rad moderater i Sverige, bland andra Ulf Kristersson, har under dagen snörvlat om den brända turkiska boken, utan att kommentera den brända svenska fanan. Igår sade statsministern följande:
Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som är kränkta av det som har hänt i Stockholm idag.

SCMP meddelar att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan inte ens kommenterade spektaklet under sina tal under helgen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter