Tusentals demonstrerar mot abort

Under söndagen samlades tusentals människor i den största demonstrationen på åratal, för att visa sitt motstånd mot en liberal förändring av abortlagstiftningen. Demonstranter ville föra de oföddas talan.

Just nu pågår arbetet i Maltas parlament om att ändra på önationens abortlagar. Om ändringarna går igenom kan det leda till betydligt fler genomförda aborter.

Detta har väckt ett starkt motstånd hos malteserna, som under söndagen gick ut i en massiv demonstration i huvudstaden Valetta. Flera tusen personer deltog i demonstrationen, som beskrivs som den största på åratal, för att markera mot de planerade förändringarna, rapporterar Reuters.

Nej till abort – ja till liv!

Marie Louise Coleiro Preca.
Marie Louise Coleiro Preca. Foto: Wikipedia/ Continentaleurope

Demonstrationen samlade vanligt folk, liksom företrädare för den konservativa oppositionen, katolska kyrkan samt flera ickestatliga organisationer. Själva protesten leddes dock av den tidigare vänsterpresidenten, Marie Louise Coleiro Preca.

Oron finns för att en lättnad i abortlagstiftningen skulle leda till en fullständig liberalisering i frågan. Lagstiftningen är unik i EU, då Malta utgör det enda landet som har ett fullständigt förbud mot abort, även i fall då moderns liv är i fara.

Slagord som ”Håll abort borta från Malta”, ”Skydda våra barn” och ”Nej till abort, ja till liv!” ekade på gatorna.

En av talarna var den unga universitetsstudenten Maria Formosa.

”Vi är här för att föra det ofödda barnets talan”, var en del av hennes tal.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter