Tusentals myndighetsdokument rörande mordet på Kennedy offentliggjorda

Nyligen offentliggjorda dokument kastar nytt ljus över mordet

Nästan 13 000 dokument rörande mordet på president John F. Kennedy 1963 har offentliggjorts. Samtidigt avslöjar en högt uppsatt källa för Fox News Tucker Carlson att den amerikanska säkerhetstjänsten CIA var inblandad i mordet.

I somras skrev jag på Frihetsnytt om mordet på president John F. Kennedy i en konspirationskoll. Där berördes olika teorier om vem som kan ha legat bakom skottet i Dallas den 22 november 1963.

Det visar sig nu att en av teorierna kan stämma, nämligen att den amerikanska underrättelsetjänsten Central Intelligence Agency (CIA) var inblandad.

Under gårdagen offentliggjorde USA:s nationalarkiv nästan 13 000 dokument kopplade till mordutredningen, som i nästan 60 år har varit sekretessbelagda. Samtliga ska finnas tillgängliga digitalt, så den intresserade uppmanas att själv ta del av det rika källmaterialet.

Källan: ”Svaret är JA. Jag tror att de var inblandade.”

Fox News populäre programledare Tucker Carlson har själv grävt i materialet och pratat med en källa som har tillgång till dokument, som fortfarande är hemligstämplade. I ett inslag på sitt program Tucker Carlson Tonight går han igenom de nya rön som nu blivit offentliga.

Källan, som förblivit anonym, svarade följande på frågan om CIA var inblandade i mordet:

”Svaret är JA. Jag tror att de var inblandade.”

Alla detaljer om mordet, huruvida CIA var direkt ansvariga eller på olika sätt såg till att det kunde genomföras, kommer att bli säkerställt bortom allt tvivel först när samtliga dokument blivit tillgängliga.

Värt att notera är, enligt Carlson, att begreppet konspirationsteori myntades 1964, kort efter mordet på Kennedy och det efterföljande mordet på hans utpekade mördare, Lee Harvey Oswald, för Jack Rubensteins hand, som i sin tur dog i fängelset.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter