TV4 avslöjar egna agendan med ”trollfabrikerna”

Den senaste tidens stora ”avslöjande”, som etablerad media aktivt rapporterar om, är de så kallade ”trollfabriker” som ska drivas av Sverigedemokraterna. Reportagen har fått hård kritik, men nu framkommer det vad TV4 vill uppnå med detta.

Under den gångna veckan har Kalla Faktas ”avslöjande” om att Sverigedemokraterna (SD) driver påstådda ”trollfabriker”, fått stor spridning i etablerad media. Informationen, som fåtts fram av en infiltratör, handlar om att medarbetare på SD:s kommunikationsavdelning driver ”trollkonton” i sociala medier. Syftet är att styra den offentliga debatten.

Tidningen Samnytt har dock uppmärksammat bristerna i ”avlöjandet”, däribland att flera av de utpekade kontona inte ska vara kopplade till SD.

Måltavlan: regeringssamarbetet

Per Hermanrud. Skärmavbild: Youtube/ Efter fem
Per Hermanrud. Skärmavbild: Youtube/ Efter fem

Trots kritiken om att ”avslöjandet” egentligen inte utgör något stort, har samtliga etablissemangsmedier aktivt spridit detta. När TV4 slår på stort om att det finns en plan om att ”slänga skit” på de andra partierna i Tidösamarbetet, börjar det framträda en bild av vad media vill uppnå.

Både TV4:s Per Hermanrud och SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson talar öppet om att detta kan skada Tidösamarbetet.

Politisk agenda drivkraften

Sedan tidigare är det känt att vänstersympatier dominerar inom etablerad media, däribland på skattefinansierade SVT och Sveriges Radio, där en stor andel av journalisterna sympatiserar med Miljöpartiet eller Vänsterpartiet. Under måndagens pressträff om public service-utredningen, framkom det också att vänsterväljare har större förtroende för public service än högerväljare.

Att SD fått inflytande över regeringen har upprört det politiskt korrekta etablissemanget. Även om inga konkreta förändringar har genomförts, utöver olika utredningar som inletts, har samhällsdebatten i och med samarbetet förändrats.

Den offentliga åsiktskorridoren har skakats om och det har blivit lättare att prata om problemen med massinvandring, vikten av återvandring, samt att kritisera den förda klimatpolitiken. Samtliga har varit frågor som etablissemanget inte vill ska ifrågasättas och media har spelat en stor roll i att tysta kritiska åsikter.

”Deras makt faller”

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt
Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson, kommenterar detta.

Det finns mycket att kritisera SD för, men deras delaktighet i Tidösamarbetet har åtminstone öppnat portarna för att börja diskutera frågor som tidigare varit ”förbjudna”. Detta kan inte etablissemanget tolerera, som märker att deras makt faller när de inte kan upprätthålla åsiktskorridoren. Att sabotera samarbetet, så split mellan partierna är den enda metod de har kvar. Om samarbetet splittras skulle det vara en seger för dem, säger Eriksson.

Nu tror jag dock inte att Tidösamarbetet kommer falla. Det gjorde inte det i samband med diskussionerna om könsbyteslagen och det här är egentligen bara en storm i ett vattenglas, där den enda vinden utgörs av media som blåser. Regeringen är inte villiga att offra sin makt på grund av några hårda ord i sociala medier.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter