Två brittiska ministrar avgår i protest mot Boris Johnson

Sju parlamentariker och två ministrar avgår i protest mot Boris Johnson

Finansministern och hälsoministern i Storbritannien väljer att avgå i protest mot premiärministern Boris Johnsons ledarskap. I samband med de två ministrarnas avgång meddelade även sju parlamentariker att de lämnar sina poster. Johnson beklagade ministrarnas avgång och utsåg redan samma dag två ersättare till dessa.

Kritiken mot Boris Johnson handlar i huvudsak om hans ledarskap men även om de skandaler som uppstått kring Johnson den senaste tiden. En av de allvarligare skandalerna rör den högt uppsatta parlamentarikern Chris Pincher. Pincher anklagas för att i berusat tillstånd ha tafsat på två andra män. Händelsen är något som Johnson erkänt att han känt till redan 2019, trots detta tilldelades Pincher en ministerroll samma år.

En skandal som upprört många frihetskämpar var när Storbritanniens regering beslutade om att överlämna Julian Assange till USA. Flera experter oroas nu för att Assange inte kommer få en rättvis behandling av USA:s rättsväsende.


Partygate” är en annan skandal som skakat Storbritannien. På bilder som läcktes till brittiska medier i november 2020 syns Boris Johnson delta på en fest mitt under pandemin med tillhörande restriktioner. Detta upprörde många eftersom att Johnson själv hade förespråkat hårda restriktioner för att kunna hantera Covid-19 pandemin. Skandalen resulterade i en misstroendeomröstning som Johnson knappt överlevde. I omröstningen uppgav 41% av ledamöterna i hans eget parti, Konservativa partiet (Tories), att de saknade förtroende för honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter