onsdag, 28 september, 2022

Två delstater stämmer Joe Biden för begränsningar av yttrandefriheten

Joe Biden anklagas för censurera det fria ordet i samverkan med Big Tech

Två republikanskt ledda delstater har lämnat in en stämningsansökan mot president Joe Biden, Jen Psaki, Dr Anthony Fauci och andra ledande tjänstemän inom Biden-administrationen. Deras anklagelser rör samverkan med sociala mediejättar i syfte att censurera och undertrycka yttrandefriheten.

Justitieministrarna från delstaterna Missouri och Louisiana lämnade in stämningsansökan till den amerikanska distriktsdomstolen för Louisianas västra distrikt den 5 april, vilket de meddelade i separata uttalanden på torsdagen.

De båda delstatsministrarna hävdar att Joe Biden och andra regeringstjänstemän samarbetar med Big Tech-bolag som Meta, Twitter och YouTube för att censurera samhällsdebatten kring frågor som rör allt från Covid-19 och potentiellt valfusk till Hunter Bidens laptop. Censuren bedrivs med förevändningar om att bekämpa ”desinformation.”

Andra som nämns i stämningsansökan är direktören för inrikessäkerhet, Alejandro Mayorkas, och verkställande direktören för DHS:s nyinrättade ”Desinformation Governance Board”, Nina Jankowicz.

När beskedet tillkännagavs på torsdagen betonade justitieministern från Missouri yttrandefrihetens betydelse som han beskriver som ”av största vikt för ett sunt samhälle”, och tillade att ”samtal, debatt och diskussion har varit hörnstenen i vårt land sedan grundarna kodifierade den rätten i vår förordning om medborgerliga rättigheter (Bill of Rights).”

”Som hämtad direkt från Stalins regelbok”

”I direkt strid med yttrandefriheten och konstitutionens första tillägg har Biden-administrationen bedrivit en skadlig kampanj för att både pressa sociala mediejättar att censurera och undertrycka det fria ordet och samarbeta direkt med dessa plattformar för att uppnå den censuren i en missriktad och orwellsk kampanj mot ”desinformation”, sa Schmitt och hänvisade till George Orwells dystopiska roman 1984.

Stämningen som lämnades in på torsdagen anklagar specifikt Biden och andra regeringstjänstemän för att arbeta med stora teknikföretag för att ta bort ”sanningsenlig information relaterad till teorin om laboratorieläckage i Wuhan, ansiktsmaskers effektivitet, valfusket 2020 och mer”, sa Schmitt. De riktar även anklagelser mot Biden och hans tjänstemän för att falskeligen påstå att berättelsen om Hunter Bidens laptop som ”desinformation” tillsammans med teknikjättar som Twitter.

”Big Tech har blivit en förlängning av Bidens regering, de skyddar inte amerikanernas friheter; snarare så de undertrycker de sanningen och demoniserar dem som tänker annorlunda, säger justitieminister Landry från Louisiana

”Som hämtad direkt från Stalins regelbok har Biden samarbetat med Big Tech för att censurera yttrandefriheten och bombardera folkmassorna med propaganda. Vi kämpar tillbaka för att säkerställa rättsstatsprincipen och förhindra att regeringen förbjuder och kväver det fria ordet.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september