Två gripna efter mordet på Mikael – detta vet vi

Nu har två unga män gripits misstänkta för inblandning i det brutala mordet på pappan Mikael Janicki. Det tycks dock inte vara skytten som gripits, då brottsmisstankarna rör grovt skyddande av brottsling.

Nyligen mördades den 39-årige pappan Mikael Janicki i Skärholmen när han konfronterade ett gäng. En av personerna sköt Janicki under konfrontationen, och mordet har väckt mycket uppmärksamhet och vrede runt om i Sverige. Frihetsnytt har tidigare skrivit om reaktionerna på mordet, där polismästaren Carin Götblad sagt att hon önskar att svenskarna hade en kultur ”där man skäms om man burit sig illa åt”.

Starkaste misstankegraden

Nu skriver SVT att polisen har gjort vissa framsteg i sökandet efter skytten och dennes kumpaner. Två unga män har gripits på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Gripandena bekräftas av Helena Ekstrand från Åklagarmyndigheten.

Polisen vill dock inte ge några detaljer om de gripna, men bekräftar att det rör sig om två ungdomar.

Mordet på Janicki har uppmärksammats stort, både av politiker och debattörer. Det är dock långt ifrån den enda skjutningen som skett i mångkulturella Skärholmen – i början av mars sköts en ung man ihjäl, och en annan skadades i mitten av mars. SVT skriver att det totalt har skjutits ihjäl elva personer i år i Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Sverige är en häxkittel av våld , förnedring och mord.
  🤮
  Ett helvete på jorden.
  💩
  Skapat av imbecilla väljare som liknar zombies …..deras närmiljö förvandlas till Beirut med krypskyttar överallt….men se på själva f*n….väljarna fortsätter att rösta på sina förövare och ogärningsmän.

  Nu är det hög tid för detta forum att finna lämpliga företrädare för en regering.
  (man kan ju få drömma om det iaf )

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter