Twitter-advokat gick maktens ärenden – får sparken

Censurerade Hunter Bidens laptop och utredde Trumps påstådda Rysslandskoppling

Elon Musk har avskedat Twitters före detta advokat, Jim Baker, efter att det framkommit att denne haft en roll i att censurera information om Hunter Bidens laptop. Dessutom visar det sig att han hjälpt FBI att utreda påståenden om att det var Ryssland som installerade Trump som president 2016.

Det var under tisdagen som Elon Musk gick ut med nyheten om att Twitters (numera tidigare) biträdande chefsjurist, Jim Baker, fått sparken. Beskedet kom efter att journalisten Matt Taibbi avslöjat intern kommunikation från Twitter innan Musk tog över som ägare. I de avslöjande dokumenten framkommer det hur Baker spelat en avgörande roll i företagets undanhållande av samhällsviktig information, rapporterar Fox News.

Rekommenderade censur

Den allvarligaste punkten rör hur Twitter medvetet har censurerat information som rör den kontroversielle och brottsbelastade presidentsonen Hunter Bidens laptop. Laptop-skandalen inleddes med att en man lämnat in en vattenskadad bärbar dator för reparation. Ingen kom för att hämta ut den och när reparatören gick igenom innehållet upptäcktes en stor mängd säkerhetsklassad och dåligt skyddad information. Det visade sig att datorn tillhörde Hunter Biden

Tidningen New York Post publicerade skandalen och de många oegentligheter som kom till ytan, bland annat hur både Hunter och fadern, president Joe Biden, sålt sitt politiska inflytande för pengar, vilket Frihetsnytt tidigare skrivit om.

Flera sociala medier såg aktivt till att censurera alla inlägg som tog upp nyheten, däribland Twitter. Den som bidrog till att censuren kunde fortgå var Baker, som rådde företaget att censurera all information kopplad till historien.

Pekade ut president som rysk marionett

I de dokument som offentliggjorts lyfts det även fram att Baker, innan han började jobba för Twitter, arbetade som chefsjurist på FBI. Där spelade han en central roll i att hålla vid liv anklagelserna om att det var Ryssland som kuppat presidentvalet 2016 och installerat Donald Trump som president.

Anklagelserna kunde aldrig bevisas, men vad som kunde bevisas var hur FBI försökt manipulera bevis, bland annat genom att erbjuda en miljon dollar till en specialist för att han skulle verifiera innehåll i den så kallade Trump-dossiern.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter