Twitter-advokat ville censurera Trumps uttalande om covid

Ville att folk skulle vara rädda

Twitters före detta censuraktivistiske advokat, Jim Baker, ansåg att Trumps inlägg om att inte frukta covid skulle censureras.

För Frihetsnytts läsare är den före detta Twitter-advokaten Jim Baker ökänd för att ha varit involverad i att censurera information om Hunter Bidens laptop, samt drivit på den resultatlösa undersökningen av Donald Trumps kopplingar till Ryssland.

Nu kommer det fram ytterligare bevis för advokatens censuriver.

Efter att Trump vårdats för covid och fått lämna sjukhuset den 4 oktober 2020 skrev han i ett inlägg på Twitter att folk inte skulle vara rädda för covid och inte låta det dominera deras liv. En frånvaro av rädsla skulle ha omöjliggjort de massiva inskränkningarna i friheter som regeringar över hela världen passade på att införa i och med pandemin.

Utebliven rädsla ville Baker motverka och ganska omgående efter att inlägget publicerats kontaktade han Yoel Roth, dåvarande chef på Twitters avdelning för Förtroende och Säkerhet, och frågade varför Trumps inlägg inte censurerades, rapporterar Reclaim the Net.

Positivitet inte skäl för censur

Svaret som Baker fick får nog ses som förvånande i och med Twitters omfattande censur vid samma tid.

Enligt Roth var Trumps inlägg ett ”brett optimistiskt uttalande” som inte bröt mot några regler då inlägget inte uppmanade folk att göra sådant som kunde anses skadligt eller att inte bära ansiktsmask.

Historien om censurförsöket av Trumps inlägg stannar där, men som bekant hade Baker större tur med inlägg som rörde Hunter Bidens ökända laptop. Ett agerande som gjort att han kan bli utredd av republikanska kongressledamöter, enligt ett dokument som skickades ut tidigare i december.

Att Elon Musk lät avskeda honom verkar ha skett i grevens tid, eftersom Baker börjat ”utvärdera” de Twitterfiler som nu släpps och utgör bevis för företagets tidigare omfattande censur. Hade han haft tid på sig kan säkert stora mängder information ha försvunnit och aldrig nått allmänheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter