Twitter: Bottar närvarande, företagsledare frånvarande

Ledande experter på cybersäkerhet hävdade i förra veckan att Twitters åtagande om att endast 5% av deras konton är falska är helt felaktigt. Åtta av tio Twitter-konton är falska enligt F5 Cybersecurity. Tidigare har bolagets f.d. säkerhetschef avslöjat att datasäkerheten inom det företag där västvärldens journalister hämtar sin världsbild är ohjälpligt dålig.

Dan Woods, ”Global Head of Intelligence” på cybersäkerhetsföretaget F5, tillbringade mer än 20 år som cybersäkerhetsexpert på CIA och FBI. Efter en grundlig genomgång säger han nu att 80% av kontona på Twitter är oäkta. Detta uppger Business Insider. Robotkontona är till för att manipulera debatten och ge intrycket av ett falskt konsensus och de drivs antingen av Twitter själva eller med Twitters goda minne.

Twitters förre säkerhetschef Peiter Zatko kommer att vittna vid den amerikanska kongressen den 13 september om anklagelser han riktat mot mikrobloggplattformen. Den tidigare säkerhetschefen på Twitter har påstått att Twitter vilselett tillsynsmyndigheter om dess säkerhetspraxis och det faktiska antalet botkonton.

Hjälplös företagsledning

Zatko har också berättat om bakgrunden till den alltmer degenererade verksamheten inom bolaget. Huvudägaren, Jack Dorsey, har en sådan avsaknad av ledaregenskaper att medlemmar i ledningsgruppen spekulerat i om han har problem med hjärnfunktionerna. Vid mötena där de båda männen deltagit har Dorsey varit fullständigt ”disengaged”, (bortkopplad eller frånvarande), från samtalen. Enligt Zatko utgör inkompetensen på Twitter en allvarlig säkerhetsrisk för USA, rapporterar New York Post.

Bland annat vittnesmålet från Zatko motiverar Elon Musks uppsägning av dett köpeavtal om 44 miljarder dollar för att köpa Twitter. Musk, grundaren till Tesla och Space-X måste bevisa för domstolen att Twitter brutit mot någon aspekt av fusionsavtalet, annars kommer han att behöva betala 1 miljard dollar i böter för att avbryta affären.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter