Twitter-chefer kommer vittna om censuren av Hunters laptop

Historien om presidentsonen Hunter Bidens borttappade laptop är något som det mediala etablissemanget i USA aktivt försökt tysta ned. Nu kommer dock tre tidigare chefer på plattformen Twitter att vittna om hur företaget aktivt censurerade viktigt information.

Det var några veckor innan det amerikanska presidentvalet hösten 2020, där det stod mellan Donald Trump och Joe Biden, som New York Post släppte nyheten att man kommit över information från en laptop tillhörande Joe Bidens son, Hunter Biden. Snart kunde tidningen publicera flera mejl som visade att familjen Biden var djupt involverade i skumraskaffärer, framförallt i Ukraina.

En sådan nyhet hade kunnat påverka valet till Trumps fördel, men så blev det aldrig, för snabbt såg etablissemanget till att dra igång en omfattande censurkampanj mot nyheten. Den federala polismyndigheten FBI spelade en central roll i kampanjen och kontaktade flera sociala medier för att se till att de censurerade information som rörde Hunter Biden, vilket Frihetsnytt har skrivit om.

Men det krävdes inte alltför mycket statlig påtryckning i Twitters fall, då företaget vid den tiden var överhopat med politiska aktivister som gärna gjorde allt för att Trump inte skulle vinna valet. Frihetsnytt har bland annat rapporterat om hur företagets egen advokat, Jim Baker, spelade en aktiv roll i att censurera informationen.

Det var först när Elon Musk köpte upp Twitter och började offentliggöra de så kallade ”Twitterfilerna” som allmänheten uppmärksammades om den massiva censur som bedrivits.

Tidigare chefer ska vittna

Nu kommer tre tidigare höjdare inom Twitter, som var djupt involverade i censuren, att förhöras av Kommittén för tillsyn och ansvar i representanthuset, enligt kommitténs hemsida. De som kommer att förhöras är bland annat Jim Baker, förtroende- och säkerhetsansvarige Yoel Roth, samt chefsjuristen Vijaya Gadde.

Kommitténs ordförande, republikanen James Comer, ser väldigt allvarligt på att sådan viktig information undanhållits det amerikanska folket.

”Amerikanerna förtjänar svar om denna attack mot det första grundlagstillägget och varför Big Tech och ’Träsket’ [syftar sannolikt på Trumps referenser till etablissemanget som ”Träsket”, författarens anmärkning] samarbetade för att censurera denna information om familjen Biden som säljer tillgång i vinstsyfte. Ansvar kommer att utkrävas”, säger Comer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter