Twitter expanderar till nya affärsområden – och breddar yttrandefriheten

Twitters speciella plattformsmodell kallas mikroblogg, och är i grunden textbaserad. Nu avser den nya Vd:n att bredda Twitter med mer innehåll, rörliga bilder och fler möjligheter att annonsera. Problemen och osäkerheten som följde efter att Elon Musk tog över Twitter är borta, och annonsörerna är på väg tillbaka. Det är goda nyheter för yttrandefriheten.

Reuters rapporterar nu om en nystart för Twitter, som presenterades av ägaren Elon Musk och Vd:n Lind Yaccarino. Yaccarino har haft en ledande roll i den digitala annonsbranschen, och tar nu sina kunskaper till Twitter.

Många annonsförmedlingsfirmor har tidigare rekommenderat sina kunder att avstå från annonsering på Twitter, på grund av oro för kaos som skulle kunna göra annonserna svåra att värdera. Det har varit svårt att veta var Elon Musk egentligen står efter övertagandet av Twitter, och plattformens värde ur annonsörsperspektiv.

Idag finns inga tveksamheter – Twitter är en bra annonskanal, och ingen annonsförmedlare vill ge annat än positiva rekommendationer om Twitter.

Yttrandefriheten

Elon Musk tog inte över Twitter för att han hade för lite att göra med sina andra projekt, som Tesla och SpaceX, utan för att han ville måna om yttrandefriheten, och även såg att Twitter var på väg att tappa sin roll som stor aktör på yttrandefrihetens sida.

Plattformen kommer att breddas med videoinnehåll och även pröva att ta sig in i finansbranschen genom att tillhandahålla digitala betalningsmetoder. Att Twitter inte räds kritik visas också av att Tucker Carlson, som nyligen sparkats från TV-kanalen Fox News, redan har en egen videoshow, Tucker on Twitter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter