Twitter hotar censurgrupp med stämning

Nyligen gick Twitter, numera X, ut med att företaget undersöker möjligheten att stämma Center for Countering Digital Hate (CCDH) för falska påståenden organisationen gjort på sin plattform. Syftet är att driva bort annonsörer, menar Twitter-advokaten Alex Spiro.

Twitter skriver i ett brev till CCDH, att de undersöker möjligheterna att stämma organisationen, rapporterar New York Times. De ägnar sig åt oseriös forskning i sina försök att ha något att anklaga Twitter för, menar man.

Bekämpar ”desinformation” på nätet

CCDH är en organisation som ägnar sig åt att bekämpa ”hat” och ”desinformation” på nätet, där de är väldigt aktiva. Sedan Elon Musks övertagande har organisationen publicerat en rad rapporter där de anser att Twitter misslyckats med att skydda dess användare från hatyttringar.

I den senaste studien de publicerat anklagar man Twitter för att till 99 procent inte vidtagit några åtgärder mot ”hatyttringar” som betalda prenumeranter på Twitter Blue publicerat.

Detta är något som Elon Musk och Twitter reagerat på.

Finansieras av konkurrenter

I sitt brev till CCDH den 20 juli, tar Twitter-advokaten särskilt upp denna studie, där han menar att den inte är trovärdig och ”inte stöds av någon som ägnar sig åt seriös forskning”. Den har bara publicerats i syfte att skrämma bort annonsörer, menar han. Alex Spiro går så långt att han skriver att Twitter har anledning att tro att CCDH finansieras av konkurrenter till företaget.

Musk har varit kritisk mot CCDH redan tidigare. Två dagar innan Twitter skickade sitt brev till organisationen, svarade Musk på en användares tweet angående CCHD:s studie:

– Vem finansierar denna organisation? De sprider desinformation och driver censur, medan de hävdar det motsatta. Verkligen ondska, skrev Musk.

Många välkomnar en sådan stämning och menar att det är på tiden att dessa organisationer som springer finanselitens ärenden möter motstånd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter