Twitter i turbulens: Musk-köpet orsakar problem med arbetsmoralen

En färsk rapport hävdar att Twitter-anställda för närvarande står inför intern turbulens mitt i Elon Musks pågående uppköp – en förändring i ledarskap, ett anställningsstopp och en intern ombildning väntar

Twitter-anställda står enligt uppgift inför stor intern oro när företaget drabbas av en allvarlig omvälvning. Offentliga kommentarer från Elon Musk – den nya ägaren till den sociala mediejätten – har enligt uppgift orsakat interna problem med arbetsmoralen, medan en förändring i chefsskiktet och ett anställningsstopp ökar stressen hos de anställda. Många Twitteranställda flyttas över till nya befattningar och tilldelas nya jobb då företaget framför allt fokuserar på kortsiktig tillväxt.

Arbetarna informerades nyligen om planer på att minska resurserna för vissa långsiktiga projekt, inklusive nya funktioner som ljudutrymmen, nyhetsbrev och ”communities”. Detta drag var en del av Twitters ansträngningar att fokusera på mer omedelbara frågor, såsom användartillväxt och insatser för att förbättra användarupplevelsen – det vill säga att lyfta skuggbanningar som under många år lagts på plattformens konservativa och anti-globalistiska opinionsbildare. Som ett resultat av detta har anställda tagits bort och omplacerats till olika projekt.

Omstruktureringen leds av Jay Sullivan, som nyligen tog över produktledarskapet när Twitters vd Parag Agrawal sparkade divisionens tidigare chef. En talesperson för Twitter kommenterade: ”Vi gör några uppdateringar av vår gruppstruktur och färdplan för konsumentprodukter för att bättre fokusera på de områden som kommer att ha störst positiv inverkan på det offentliga samtalet.” En källa berättade att team inom Twitter fortfarande arbetar med en funktion för att redigera befintliga inlägg på plattformen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter