måndag, 26 september, 2022

Twitter och Elon Musk i avtalssamtal under natten

Styrelsen redo att ompröva Elon Musks anbud att köpa hela företaget

Efter en lång natt av samtal mellan Twitter-styrelsen och Musk och hans team ser det ut som om sannolikheten för en affär har förbättrats. Igår eftermiddag kom nyheter om att Twitter blivit ”mer mottagliga” för Elon Musks erbjudande, nu har en lång natt av intensiva samtal följt, och enligt de senaste ryktena inifrån styrelserummet har deras samtal nått ett ”avancerat” stadium.

Twitters styrelse förhandlade med Elon Musk in på måndagsmorgonen om hans oönskade anbud att köpa företaget. Medan Twitter hade förväntats avvisa erbjudandet, som Musk lämnade tidigare denna månad utan att säga hur han skulle betala för det. Men efter att Musk förra veckan avslöjade att han nu har 46,5 miljarder dollar i finansiering tack vare Morgan Stanley, ”tar Twitter en ny titt på erbjudandet och är mer sannolikt än tidigare att försöka förhandla” även om situationen är snabbrörlig och det är fortfarande långt ifrån garanterat att Twitter kommer att genomföra köpet.

Twitter förväntas ge sina officiella synpunkter på budet när de rapporterar resultatet för första kvartalet på torsdag, om inte tidigare. Musk har påmint att styrelsen har ett ”ja-eller-nej”-beslut att fatta. Han lovade också att lösa de yttrandefrihetsproblem som han ser att både Twitter och USA lider av, oavsett om hans bud lyckas eller inte.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:41

Nyhetssändning 19 september

00:04:36

Nyhetssändning 5 september