Twitter visste att Trump inte brutit mot reglerna

Hittade på ursäkten ”kodad uppmaning till ytterligare våld”

De senaste Twitterfilerna avslöjar att Donald Trump inte hade brutit mot Twitters användarregler. Personalen fick hitta på en ursäkt för att få bort honom från plattformen.

För att bli av med dåvarande presidenten Donald Trump efter upploppen vid Kapitolium i januari 2021 fick Twitterpersonalen vara lite kreativ, uppger Reclaim the Net. De visste att Trump inte hade brutit mot användarvillkoren så de hittade på att han twittrat en ”kodad uppmaning till ytterligare våld”.

Det var den 8 januari, två dagar efter upploppen, som Trump förbjöds från Twitter. Nu visar Twitterfiler från den dagen hur Twitters säkerhetsgrupp medger att Trumps sista tweets inte bröt mot reglerna.

”Under påtryckningar från hundratals aktivistiska anställda deplattformerar Twitter Trump, en sittande amerikansk president, trots att de själva erkänner att han inte brutit mot reglerna:”

Twitter citerade offentligt två tweets för att motivera sitt förbud mot Trump – en tweet där han tackade de 75 miljoner amerikaner som röstade på honom och en tweet där han meddelade att han inte skulle närvara vid Joe Bidens invigning den 20 januari 2021. Twitter hävdade att dessa tweets stred mot deras policy om glorifiering av våld.

”De 75 000 000 fantastiska amerikanska patrioter som röstade på mig, AMERIKA FÖRST och GÖR AMERIKA FANTASTISKT IGEN kommer att ha en STARK röst långt in i framtiden. De kommer inte att bli respektlöst eller orättvist behandlade på något sätt, i någon form!!!”

”Till alla er som frågat, jag kommer inte att gå på invigningen den 20 januari”

Journalisten och grundaren av The Free Press skriver i en lång Twittertråd om alla turerna kring banningen av Donald Trumps konto:
”En annan anställd instämde: ”Jag kan inte se att det är fråga om uppvigling här”.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter