Tysk minister vill att covid-19-demonstranter klassificeras som ”högerextremister”

Inrikesministern i ett tyskt förbundsland föreslår att de som demonstrerat mot landets Covid-19-politik ska klassas som ”högerextremister”

Georg Maier, inrikesministern i det tyska förbundslandet Thüringen, har sagt att han vill se alla covid-19-demonstranter i Tyskland klassificerade som ”högerextremister”. Ministerns kommentarer kommer kort efter släppet av en rapport från Tysklands ”federala enhet för författningsskydd”, som har hävdat att ”högerextremism” fortfarande är det största hotet mot den tyska staten.

Enligt en rapport från Der Spiegel har Maier krävt att landets ”laterala tänkare” – en nedsättande term som vanligen används i Tyskland för att hänvisa till dem som inte håller med landets stränga hantering av covid-19 pandemin – alla ska betecknas som ”högerextremister”. ”Vi måste skärpa klassificeringen av politiskt organiserad brottslighet, särskilt med pandemiförnekare”, skriver ministern enligt publikationen.

En sådan klassificering skulle innebära att medborgare som kritiserar statens pandemihantering sätts under ännu mer press från staten, vilket kommer att omfatta hemlig personövervakning såsom det populistiska partiet Alternative für Deutschlands representanter utsätts för.

Maier krävde också att de så kallade ”riksmedborgare” – tyskar som förmodas förkasta den nuvarande federala republikens legitimitet – får samma behandling, där staten redan har riktat in sig på dem som anses vara associerade med den nationalpopulistiska rörelsen.

Även om det är oklart hur troligt det är att inrikesministerns krav hörsammas, även om båda grupperna av människor undviker att automatiskt stämplas som ”högerorienterade”, är det troligt att tyska myndigheter trots allt kommer att öka sina ansträngningar för att förtrycka de som kritiserar dess maktfullkomliga hantering av covid-19.

Detta bevisas av en rapport publicerad av det tyska författningsskyddet, som undersökte hotet från både ”pandemiförnekare”, ”högerextremister” och likställde de med ”islamisk terrorism” och utländskt spionage.

”Rapporten för skydd av konstitutionen visar att det finns många hot från väldigt olika områden för vår demokrati och befolkningens säkerhet”, säger Thomas Haldenwang, chef för den tyska byrån som ansvarar för rapporten. ”Nästan alla extremistiska fenomen har upplevt en ökning i medlemsantal under de senaste åren”, fortsatte han, innan han avslutar med att säga att det var ”samhällets uppgift att ”neutralisera” dessa så kallade ”konstitutionens fiender”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter