Tyskland: Hundratals demonstrationståg mot krig, ofrihet och överstatlighet

Demonstrationer i Tyskland för ”fred, frihet och suveränitet” samlar stora folkmassor och antalet förväntas bara öka under hösten. Media mörkar.

Protesterna gäller framförallt den medvetet skapade inflationen med höga el- och matpriser samt de nya restriktioner som regeringen vill påtvinga folket.

Om man får tro Telegramgruppen Was die Medien nicht zeigen (Vad medierna inte säger) demonstrerar man även mot ”mot totalitarism, mot regeringen, mot polisvåldet, mot covid-vaccinationen, mot den medvetet skapade inflationen, mot avsiktlig expropriering av människor genom partierna i den tyska regeringen och EU, mot splittring, mot leverans av vapen till Ukraina, mot lögnerna om Ryssland, mot politisk stigmatisering av ryssar i Tyskland, mot extrem censur, kort sagt mot WEF:s Agenda 2030/NWO/Great Reset”.

Det är förstås föga sannolikt att samtliga demonstranter instämmer i samtliga dessa frågor. Med tanke på att många av demonstranterna tillhör eller sympatiserar med det starkt invandringskritiska Alternativ för Tyskland – något som gett upphov till förvirring inom den tyska vänstern – kan det även ifrågasättas hur många som instämmer i parollen ”alla människor, oavsett ursprung, förena er” som Telegramkanalen förordar. En enkel okulärbesiktning visar att så gott som alla demonstranter tycks vara tyskar eller åtminstone européer.

Det står däremot klart att demonstrationerna samlar allt fler människor och att man är eniga i huvudfrågorna, nämligen den ekonomiska krisen och att regeringen och EU är medskyldiga till att ha skapat densamma, samt mot de förnyade covidrestriktionerna. Banderoller riktade mot överstatliga organisationer som WHO, EU och Nato tycks också vara vanligt förekommande och accepteras av alla.

Nedanstående demonstrationer är bara från en av flera poster i den nämnda Telegramkanalen, där filmer från totalt 70 demonstrationer från olika tyska städer finns upplagda. Och det är ändå långt ifrån alla som hölls nu i måndags.

Trots detta är det i stort sett tyst i svenska etablissemangsmedier, även om Aftonbladet pliktskyldigt rapporterat om demonstrationerna i München med omkring 5 000 deltagare då det var en av det fåtal – än så länge – demonstrationer som blivit våldsamma.

Magdeburg.
Leipzig.
Halle.
Wittenberg.
Saalfeld.
Aschersleben.
Nürnberg.
Kamenz.
Köln.
Summerda.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter