Tyskland kan stoppa sin export av el

Tyskland kan komma att stoppa sin elexport för att undvika elbrist och strömavbrott i landet under kommande vinter 

I Tyskland kan det i vinter bli nödvändigt att stoppa elexporten för att undvika elavbrott, det säger Hendrik Neumann teknikchef på elnätsbolaget Amprion i Tyskland till Financial Times. Exportstoppet skulle dock endast röra sig om vissa timmar snarare än hela dagar, säger Neumann. 

Svenska experter kritiska

Enligt energianalytikern Christian Holtz på Merlin & Metis kan detta få negativa spridningseffekter för Europa och Sverige, och han säger att om fler länder inför exportstopp kan det hota försörjningstryggheten i vinter då de europeiska elsystemen är uppbyggda för att fungera tillsammans. 

Erik Ek, strategiskt driftchef på Svenska Kraftnät, säger att ett tyskt stopp skulle försämra effektiviteten på marknaden och vinsten med att olika länder kan komplettera varandra. 

Elförsörjningen – en globalistisk agenda

Att Sverige och EU bedriver en katastrofal energipolitik som endast gynnar finanseliten och dess mål att skapa monopol för EU:s energiförsörjning genom den klimatsmarta agendan har många tidigare konstaterat, ett exempel är chefsekonomen på Danske Bank Michael Grahn: ”Vi har sjabblat bort Sveriges elsystem”.

Att fokusera på en inhemsk energiproduktion som är oberoende av andra länder och finanselitens grepp, ses av de flesta som en bättre lösning för att säkra Europas befolknings och företags energiförsörjning. Professorn i kärnfysik dömer ut svensk energipolitik.

Lyssna på Frihetsnytts övriga intervjuer med professor Jan Blomgren om energi, kärnkraft och politik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter