Tyskland öppnar dörren för digitala kontanter

Tysklands finansminister Christian Lindner öppnar för användandet av digitala kontanter men kräver att användarnas säkerhet respekteras, detta skriver ministern i en tråd på Twitter.

I en serie inlägg på Twitter går den Tyska finansministern ut med ett uttalande om digitala kontanter, och menar att det är viktigt att se till att dessa kontanter bara att accepteras i stor utsträckning som ett komplement eller en likvärdig ersättning för sedlar och mynt, om integriteten skyddas. Vidare skriver Lindner att ” Personuppgifter och transaktionsuppgifter för vardagliga transaktioner får därför inte lagras.”

Många alternativ till digitala kontanter

Vill man använda digitala krediter så finns det dock gott om digitala kryptovalutor på marknaden idag såsom Bitcoin eller Binance, vars ägare nyligen startat ett samarbete med Elon Musks inköpta plattform Twitter. Dessutom finns många krypterande meddelandetjänster som erbjuder sina användare helt unika möjligheter till att göra affärer med varandra utan myndigheternas uppsyn.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter