Tyskland: Uppslutningen kring krigspolitiken nära noll

Demonstrationerna mot krigspolitiken som hållits i tyska småståder har inte motsvarats av några demonstrationer till stöd för denna politik. Nu har namninsamlingar om saken hållits på kampanjplattformen change.org. Resultatet visar även denna gång att den tyska demokratin är långt ifrån att representera folkviljan.

Lördagar, söndagar eller måndagskvällar i tyska småstäder är sedan ett halvår tillbaka vigda åt den nya traditionen med ”spatziergang” mot politikernas globalistiska tricks. För att inte ge polismakten möjlighet att krångla med tillstånden avstår man från att ansöka om tillstånd. Tid, plats och marschväg sprider sig med mun-till-mun-metoden och sedan går man helt enkelt ut och promenerar, några tusen tillsammans med trummor, högtalare och banderoller.

Teman har varit blandade men missnöjet med krigsalliansen Natos intriger kring konflikten mellan Ukraina och Ryssland har varit företrädda i alla demonstrationer. Ibland med tyngdpunkt på konsekvenserna i Tyskland och ibland med tyngdpunkt på demonstranternas stora ovilja mot att bli indragna i en ny ”Operation Barbarossa”, det ödesdigra tyska försöket att 1941 invadera Sovjetunionen.

För att visa sin immunitet mot massmedias propaganda har många demonstranter viftat med ryska flaggor. Det har ofta förekommit en kombinationsflagga med de tyska och de ryska färgerna.

Fredsdemonstration i onsdags i München. Källa: Telegramgruppen ”Rage against the vaccine”

Frihetsnytt har många gånger rapporterat om de tyska demonstrationerna.

Har det då inte förekommit några demonstrationer för kriget?

Vid en sökning på ”kundgebung für solidarität mit Ukraine” (utan citationstecknen) på den globalistiska sökmaskinen Google, bjuder förstasidan på ett magert resultat. Varken kampanjsidorna från kyrkan, SPD eller Die Grünen uppmanade till någon demonstration.

Mest engagerad var den Soros-kopplade föreningen Fridays for future (FFF) som uppmanar till demonstrationer på det amerikanskklingande temat ”Stand with Ukraine”. Närmare bestämt bjuder FFF in till ”världsomspännande demonstrationer”. Dessa ska hållas på två platser inom bekvämt bilavstånd från varandra, nämligen Eckernförde och Hannover, båda i Nordtyskland. Det hela ska gå av stapeln om två veckor, den 3 mars, i den ena staden klockan 08:00 och i den andra klockan 16:00.

Frihetsnytt varnar för konspirationstankar om att demonstranterna kommer att vara samma personer på båda orterna. Som framgår av hemsidan drivs kampanjen ”Fridays for future” av barn som skolstrejkar för klimatet, alltså rimligen inte av personer som kan konsten att köra bil. Hemsidans server drivs för övrigt av ”100% Ökostrom”.

Apeller och mot-apeller till politikerna

Schweiziska Weltwoche har uppmärksammat två tyska namninsamlingar, som liksom demonstrationsviljan kan tjäna som värdemätare för de tyska politikernas frikoppling från folkviljan och sammansmältning med utländska sponsorer.

Nästan en halv miljon tyskar har redan skrivit under fredsuppropet av Sahra Wagenknecht och Alice Schwarzer. Enligt Weltwoche kommer uppropet att fortsätta undertecknas och expandera till en kraftfull ny fredsrörelse. Damerna planerar också en demonstration.

Fredsarbetet sker framför en enig politisk och medial överhet som istället främjar en utvidgning av striderna. Weltwoche konstaterar att deras argument känns igen från skolgården: ”Det var han som började!”.

”Kristen plikt”

Intressant nog har även ett motmanifest cirkulerat. Det innehåller krigshökarnas samlade argument. Där står: ”Ukraina försvarar frihet och mänskliga rättigheter i Europa mot en stat som illegalt har invaderat Ukraina. Om vi ​​inte vill att krig ska komma till oss eller att Putin ska belönas för sin politik, måste vi göra allt vi kan för att hjälpa Ukraina att försvara sitt land och vår frihet.

Den protestantiska kyrkan i Tyskland gick till och med så långt som att hävda att vapenförsörjningen till Ukraina var en ”kristen plikt”. Men prästerna och politikerna representerar alldeles uppenbart en minoritetsuppfattning: Motmanifestet, som förespråkar ytterligare vapenleveranser, har hittills undertecknats av drygt 100 personer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter