FILM: Tyskland visar vägen – AfD avslöjar agenda

Under lång tid har det varit svårt för nationalistiska och konservativa rörelser att hålla ihop, samtidigt som globalistiska rörelser lyckas med att vara enade. Orsaken är den strategi som använts av etablissemanget, där man försökt skapa beröringsskräck för aktörer som verkligen utmanar makten. Ett parti som drabbats är tyska AfD, som inte håller tyst, utan drar ned byxorna på de som anpassar sig till etablissemanget.

Det har varit en etablerad strategi hos det globalistiska etablissemanget att splittra rörelser och partier som kan hota dess makt. En del av strategin har varit att orsaka konflikter mellan dessa aktörer. Samtidigt försöker man ta över vissa partier, får dem att överge viktiga frågor och bryter med de som håller fast vid sina ståndpunkter.

Sverigedemokaterna – ett exempel

Ett exempel som brukar tas upp är Sverigedemokraterna, som har släppt flera av sina gamla kärnfrågor (storskalig återvandring, Natomotstånd och krav på EU-utträder ) och tar avstånd från nationalister.

Detta blev aktuellt nyligen när partiets toppnamn till Europaparlamentet, Charlie Weimers, sade att man inte ville samarbeta med nationalistpartier i Europaparlamentet.

Marine Le Pen. Foto: Wikipedia/ Vox España/ CC0 1.0 DEED
Marine Le Pen. Foto: Wikipedia/ Vox España/ CC0 1.0 DEED

Dessutom öppnade han för att lämna SD:s partigrupp i parlamentet, om Ungerns nationalkonservativa regeringsparti Fidesz släpptes in. Där uttryckte han den form av beröringsskräck som gjort det svårt för nationalister att verkligen enas.

Splittring i nationalistisk grupp

Den grupp som har ansetts utgöra ett genuint hot mot den globalistiska politiken i Europaparlamentet är Identitet och Demokrati (ID). Där ingår än så länge franska Nationell Samling, italienska Lega, österrikiska FPÖ och belgiska Vlaams Belang. Fram till nyligen ingick även Alternativ för Tyskland (AfD) där, men uteslöts på order av Marine Le Pen från Nationell Samling.

Giorgia Meloni. Foto: Wikipedia/ Presidenza della Repubblica
Giorgia Meloni. Foto: Wikipedia/ Presidenza della Repubblica

Orsaken var att AfD:s toppnamn till Europaparlamentet, Maximilian Krah, sagt att alla som var med i SS under andra världskriget ”automatiskt inte var kriminella”. Trots att det inte utgjorde något ställningstagande för nationalsocialismen, ledde det till ett mediedrev. Det användes för att naziststämpla AfD och skrämma andra från att ha med dem att göra.

Detta kan ha utnyttjats av Le Pen, som börjar närma sig partiet Italiens Bröder, vilket styrs av den italienska premiärministern Giorgia Meloni. Meloni har försökt marknadsföra sig som nationalist och invandringskritiker, medan Le Pen hävdar att samarbetet ska leda till ett effektivare motstånd mot massinvandringen.

Det är inte första gången som Le Pen hugger allierade i ryggen. Exakt samma sak har hon tidigare gjort mot sin egen far, Jean-Marie Le Pen. Det var han som grundade partiet Nationella Fronten

”För oss kommer alltid tyska intressen först”

AfD sitter dock inte tyst när detta sker, utan påtalar att Meloni snarare har möjliggjort en fortsatt stor invandring till Italien. Att Le Pen, som anses ha förrått AfD, istället vill samarbeta med Meloni visar snarare på att hon vill urvattna partiet och anpassa det till etablissemanget. Det sade partiets ena partiordförande, Tino Chrupalla, under en partikonferens i Sachsen, rapporterar Remix.

Tino Chrupalla. Foto: Wikipedia/ TC2021/ CC BY-SA 4.0 DEED
Tino Chrupalla. Foto: Wikipedia/ TC2021/ CC BY-SA 4.0 DEED

Istället betonade han att AfD aldrig kommer överge sina ståndpunkter och alltid kommer sätta tyska intressen i första rummet.

Vi kommer inte böja vårt program för någon. Det måste vara tydligt för oss, och våra politiska positioner är korrekta och har fört oss till en andraplats i de tyska opinionsmätningarna. Vi kommer inte böja oss till förmån för europeiska ståndpunkter bara för att bli mer attraktiva för vissa, sade Chrupalla.

Vi ser det i Italien. Migrationen har fördubblats under premiärminister Meloni. Öppna gränser istället för blockader. Meloni förespråkar även mer vapen till kriget i Ukraina och konfrontation med Ryssland, istället för fred och diplomati för Europa. Jag vill göra det tydligt att den här Melonisering inte kommer drabba oss, fortsatte han innan han avslutade med:

För oss kommer tyska intressen alltid att komma först.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter