Tysklands armé får svårare att rekrytera

Tysklands armé får det allt svårare att rekrytera och behålla ny personal, trots officiella påtryckningar. Flera anser att det är priset man får betala när man tar bort nationalism och patriotism och ersätter den med globalism.

Den tyska armén, Bundeswehr, har misslyckats med att rekrytera tillräckligt med personal, trots att ett stort initiativ har tagits från regeringen sida att stärka landets försvarsmakt.

Det var förra året som Tyskland beslutade att drastiskt öka sina försvarsutgifter och öka arméns antal som ett resultat av den ryska invasionen av Ukraina.

Försvarsministeriet meddelade i onsdags, den 2 augusti, att antalet nyrekryterade soldater har sjunkit med 7 procent i år jämfört med 2022. En trend som hållit i sig i flera år.

Boris Pistorius. Foto: Wikipedia/ U.S. Secretary of Defense
Boris Pistorius. Foto: Wikipedia/ U.S. Secretary of Defense

Försvarsministern, Boris Pistorius, har offentligt erkänt de stora problemen med att rekrytera och behålla soldater. Enligt honom är bortfallet bland nyanställda för närvarande på hela 30 procent.

”Brist på nationell stolthet”

Från officiellt håll säger man att underfinansiering och brist på material av god kvalité är anledningen till problemen att få tillräckligt med soldater. Detta är något som flera inte håller med om.

På sociala medier skriver flera användare att den verkliga anledningen till att armén har svårt att rekrytera personal är att man tagit bort nationalismen och ersatt den med globalismen. Man menar att om man tar bort den nationella stoltheten och att det inte längre är okej att vara stolt över sitt land och folk minskar också försvarsviljan.

Detta är en bild som flera politiska bedömare håller med om. Västerlandet i stort och Tyskland i synnerhet har gjort det som något fult att vara stolt över sitt land. De som identifierar sig som nationalister och patrioter förkastas istället och kallas för rasister.

– Varför skulle en soldat vara beredd att offra sitt liv för ett land och en regering som avskyr honom? skriver exempelvis en person på X.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. När vänstern var som starkast i Sverige under Vietnamkriget hatades all militär. Svenska killar som gjorde ” lumpen” kunde inte åka hem på permission iklädda permiskläderna.
  Dom fick byta till civila kläder.
  Annars blev dom överfallna och misshandlade på tåg och andra ställen av FNL-aktivister och andra kommunister , det fanns flera olika grupper.
  Somliga hyllade Albanien som ståtade med att vara världens första helt ateistiska land. Prästerna och imamer hade samtliga . skjutits .
  Sedan fanns det Mao-trogna och Sovjettrogna.

  Det var helt galet . Dom gick i stora demonstrationer och skanderade om att hänga Wallenbergarna .

  Kungliga familjen skulle givetvis arkebuseras efter Leninistisk modell ( som Tsarfamiljen) .


  Nu är ledarna äldre som Aschberg & Co…men ränderna går aldrig ur.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter