UD vill inte svara på frågor om kontroversiell lapp

I samband med de turkiska protesterna mot Rasmus Paludans koranbränning utanför svenska konsulatet i Istanbul, sattes en lapp upp som markerade ett avståndstagande och att Paludan är en ”idiot”. När Samnytt kontaktar utrikesdepartementet vill de inte svara på frågor.

De svenska myndigheterna och regeringsföreträdarna har ansträngt sig hårt för att ta avstånd från både Rasmus Paludans koranbränning och Rojavakommittéernas upphängning av en docka föreställande Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan. Förhoppningen har varit att blidka Turkiet och säkra ett godkännande av medlemsansökan till krigsalliansen Nato.

Ett försök stod det svenska konsulatet i Istanbul för när de satte upp en lapp där det stod ”VI DELAR INTE!!! Den bokbrännande idiotens åsikter!”, i hopp om att lugna de arga turkar som brände en svensk flagga utanför.

Samnytt försökte under måndagen att få en kommentar från Utrikesdepartementet (UD) om lappen. Från UD får man svaret att de inte har någon kommentar och försöken att kontakta konsulatet har inte gett några resultat.

Problemet ligger i att en myndighet gett uttryck för ett ställningstagande, vilket är olagligt, enligt Paludan i en intervju med Samnytt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter