UK: Premiärminister i fritt fall

Storbritanniens inkompetenta premiärminister möter nya motgångar. Inrikesministern lämnar regeringen och engelsmännen skämtar om den mångkuturella regeringens hållbarhet i jämförelse med ett salladshuvud.

Som nyvald brittisk premiärminister skapade Liz Truss ett mångkulturellt team vid sin första regeringsbildning – endast en fjärdedel av de 25 ministrarna är vita män. Ett banbrytande grepp, som går i linje med en trend som länge drivits i näringslivet, på initiativ av Blackrock, Vanguard och andra av ”Makthavarna som du aldrig valde”.

Suella Braverman, MP, avhoppad minister i Liz Truss’ regering.

Bedömare som hoppats att sammanhållningen i Liz Truss regering skulle räddas till följd av regeringens speciella sammansättning blev besvikna – finansminister Suella Braverman lämnade igår laget efter endast 43 dagar som inrikesminister.

Avhoppade ministrar

I Storbritannien är det vanligare än i Sverige att självständiga ministrar gör sina röster hörda och lämnar regeringen ifall deras åsikt inte respekteras. I Boris Johnsons fall ledde detta till ett strömhopp av ministrar, regeringens fall och nyval.

Foto: Facebook

Redan före Bravermans avgång spred vadslagningstokiga engelsmän ett meme med ett salladshuvud till höger och premiärminister Liz Truss till vänster – ”Vad håller längst?”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter