Ukrainsk tjänsteman avslöjar sina lögner om kriget

Avsatt ukrainsk tjänsteman erkänner att hon ljög om ryska soldaters massvåldtäkter för att få mer bidragspengar och vapenleveranser från västvärlden

Kievregimens topptjänsteman, som fick sparken efter att ha spridit desinformation om kriget med Ryssland har erkänt att hennes berättelse om att ryska soldater begår massvåldtäkter mot den ukrainska civilbefolkningen var en avsiktlig lögn för att övertyga västmakterna att skicka fler vapen till Ukraina.

Lyudmila Denisova, den tidigare ukrainska parlamentariska kommissionären för mänskliga rättigheter, avsattes från sin position efter en misstroendeomröstning i det ukrainska parlamentet som gick igenom med en marginal på 234 mot 9.

Denisova anklagades specifikt för att sprida desinformation som ”endast skadade Ukraina” i relation till de många påståenden och detaljer om ”onaturliga sexuella övergrepp” och sexuella övergrepp mot barn i de ockuperade områdena, som inte stöddes av några bevis. I en intervju publicerad av ukrainsk nyhetsmedia erkände Denisova att hennes falskheter hade uppnått sitt avsedda mål.

”När jag till exempel talade i det italienska parlamentet i utskottet för internationella frågor, hörde och såg jag en sådan trötthet från Ukraina, vet du? Jag pratade om hemska saker för att på något sätt driva dem att fatta de beslut som Ukraina och det ukrainska folket behöver”, sa hon.

Denisova noterade att Italien ursprungligen var ”emot tillhandahållande av vapen till oss, men efter mitt tal sa en av partiledarna att de kommer att stödja oss, däribland genom att tillhandahålla vapen.” Trots att hennes påståenden om massvåldtäkt var överdrivna, falska och stark ifrågasatta så spreds de upprepade gånger av västerländska massmedier som CNN och Washington Post.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter