Ukrainskt motanfall (?): Civila dödade i rysk gränsstad

Minst tre människor ska ha dödats och ett flertal civila bostäder skadats i vad som förefaller ha varit ett ukrainskt angrepp mot den ryska gränsstaden Belgorod i förrgår.

Belgorods guvernör Vyatjeslav Gladkov sade att flera explosioner träffat staden, som ligger fyra mil norr om gränsen till Ukraina. Elva lägenhetshus och 39 byggnader ska ha skadats varav fem totalförstörts.

– Alla fönster i vårt hus krossades, dörrarna hamnade snett i sina fästen, sade en stadsbo som bor nära platsen till Reuters.

Den ryska juristen Andrei Klisjas anklagade Ukraina för att ha skjutit med artilleri mot Belgorod och krävde att Ryssland slår tillbaka.

– De civila dödsoffren och förstörelsen av civil infrastruktur i Belgorod är en direkt aggression från Ukrainas sida och kräver ett kraftfullt – även militärt – svar, skrev Klisjas på Telegram.

”Karma är för jävligt”

På den pro-ukrainska sidan kallar man motangrepp som detta ”karma” och påpekar att angrepp mot civila sker varje dag från den ryska sidan. I måndags förra veckan träffades ett köpcentrum i Krementjuk med 20 döda som följd, i fredags ett bostadskvarter i Odessa med minst 21 döda och dussintals skadade enligt ukrainska myndigheter.

”Visst, låt oss bara glömma Butja, barn som använts som mänskliga sköldar, våldtäkterna i Kherson, den avsiktliga bombningen av barnbördshuset i Mariupol som Lavrov senare sade skett därför att ’azovsoldater ockuperat byggnaden’… jo tjena. Karma är för jävligt”, skriver den anti-ryska Telegramkanalen Eternal Muscovite som svar på en tweet från en amerikan som är upprörd över att amerikanska raketer kan ha använts vid attacken mot Belgorod.

En rad angrepp mot både militära mål, infrastruktur och civila har ägt rum i västra Ryssland sedan invasionen av Ukraina den 24 februari. Moskva har anklagat Kiev för att ligga bakom dem, medan Kiev varken bekräftat eller förnekat inblandning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter