Ulf Bejerstrand – Vad är direktdemokrati?

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Kortfattat förklarat med lättförståeliga ord vad direktdemokrati innebär

Är det inte så enkelt att vi alla vill bestämma över våra egna liv och många idag fattar att den kollektiva intelligensen kommer att lösa problemet, då genomsnittet ofta träffar väldigt rätt om man är många nog som röstar i dom stora sakfrågorna…

Nu är det ju så att väldigt många människor är skrämda till en förlorad självkänsla i ryggraden och då gärna överlåter besluten på andra, men det är ju att väcka modet i våra sinnen det handlar om och till detta behövs det en hög med motivation.

Om vi väntar för länge så kommer fördumningen att kanske bli kronisk och efter att detta hänt, då finns ingen återvändo. Då kan vi bara drömma om friheten… den som försvann.


Det är så enkelt att förstå detta, det är ju bara genom att kolla hur många som röstade på S 2018 i sin strävan efter att NATO inte skulle bli genomfört, men sen efter valet, så bytte man planhalva… och att det ledande partiet har en så rädd och godtrogen väljarkår, detta är något som vi alla måste fundera över vad detta kan bero på.

Ska vi få en värld, värd sitt namn, så är det via ett gemensamt ansvar och en personlig motivation, som vi tillsammans skapar när våra röster räknas på allvar.

Om vi fortsätter på den utstakade väg vi alltid gått, så kommer vi att få samma resultat som vi alltid fått!

VALET ÄR DITT OCH MITT den 11 september 2022
Skribent: Ulf Bejerstrand, ordförande Knapptryckarna

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter