Ulf Bejerstrand: Vi ska in i riksdagen, sen släpper jag taget

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Personporträttet – Ulf Bejerstrand om sin bakgrund, politiken och den största faran

Vi kommer här ha ett personligt samtal med Ulf Bejerstrand, mest känd som musiker, grundare av artistförmedlingen Nöjestorget och kanske framförallt partiet Knapptryckarna. Men vem är mannen bakom dessa projekt? Mellan skratten får vi faktiskt reda på ett och annat…

Ulf föddes den 30 september. ”Exakt 9 månader efter en väldigt lyckad nyårsafton”, konstaterar han med glimten i ögat. Först när farsan dog förstod jag att jag var älskad. Morsan sa att det var bara för han ville att det skulle gå bra för mig som han var så jobbig mot mig. Jag låg bakom honom i sjuksängen och höll om honom. Han hade fått lungcancer då. Jag ville att han skulle känna att jag var med honom, berättar Ulf.

Ulf beskriver sig som en ensam, men trygg, liten pojke som växte upp i Hässelby, Herrljunga och Kalmar. Han ägnade sin tid åt att samla frimärken och odla akvariefiskar som han sålde till djuraffärerna i närområdet. När vännerna i 13-årsåldern var nere vid Tempeludden och söp och hängde med tjejer gjorde Ulf annat och kunde inte riktigt förstå tjusningen med det kompisarna pysslade med.

Jag kanske är lite för bombastisk, man jag har ett mål. Vi ska in i riksdagen, sen släpper jag taget.

Ulf Bejerstrand

Vid 14 år flyttade familjen till Kalmar och Ulf, som lagt sig till med en cool Stockholmsstil med egensydda kläder, började väcka intresse hos flickor. Det var också då han började med gitarrspelandet. Ut åkte Owe Thörnqvist, Towa Carson och Lill-Babs och in kom Jimi Hendrix och Ulfs popularitet bland både tjejer och killar steg till oanade höjder.

Ulf tycker att han är exakt likadan idag som han var i övre tonåren. På gott och ont, tillägger han. Han känner en viss stolthet när han blir påmind om det han faktiskt gjorde i sina unga år. Alltid fick han saker att hända och entreprenörsandan var framträdande redan i tonåren. Men det är inte alltid vägen är helt rak fram till målet, säger Ulf.

Ulf har dina politiska åsikter förändrats genom åren?

– På den här tiden var ju alla vänster. Jag kände inte ens någon som stod till höger. Boken ”En anarkists minnen” av Pjotr Kropotkin gjorde mig politiskt medveten och jag var långt ut på vänsterkanten, säger Ulf. Jag kunde inte förstå att vi kunde vara på olika nivåer som människor. Jag vill att vänstern och högern ska prata med varandra för ofta vill vi samma sak – ha en harmonisk värld som fungerar. Jag vill ena folk.

Pengar är roten till allt ont

Ulf Bejerstrand
Du har engagerat dig i frihetsfrågorna och det som händer i Sverige och världen idag. Vilken är den största faran som du ser det?

– Pengar är det största viruset som har drabbat oss, säger Ulf. Vi gör ju allt för stålar. Om alla människor började göra precis samma saker som vi gör idag fast utan att få pengar, då skulle samhället se exakt likadant ut till en början, men det som förändras är att utan pengar kan vi inte köpas och mutas och man skulle börja göra bättre saker. Pengar förstör för oss.

– Ja det finns en gammal bra metod, det är hot och mutor, säger Ulf skämtsamt. Hot, mutor och lite dumhet på det, det bildar ju det som vi har idag. Vissa politiker är ju givetvis hotade och går de inte med så skjuts man. Eller tar självmord menar jag… Det finns många som tar livet av sig och kanske till och med får hjälp. Man kan hänga upp folk i ett dörrhandtag med byxorna nere till och med, hävdar Ulf. Sådana saker borde man ju ta upp på bordet och diskutera. Jag vet alldeles för mycket om sånt för att det ska vara kul att prata om. För de som pratar om detta försvinner.

Ulf, har du någon uppmaning till de som tittar hur de kan bidra till ett bättre Sverige?

Skärp er och tänk själva! Gå in på www.knapptryckarna.se och läs vår enda punkt att du ska rösta på dig själv. Vi är inte där för att säga vad VI tycker utan för att få till folkomröstningar på alla stora frågor.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter