Ungdomar positiva till AFD inför EU-valet

Trots försök att underminera och till och med förbjuda Alternativ för Tyskland skördar partiet nya framgångar. Nu visar en undersökning att många ungdomar sätter sitt hopp till det invandringskritiska partiet inför EU-valet.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om Alternativ för Tyskland (AFD) och maktens försök att stoppa partiet. Trots försöken är partiet stora i opinionen, och nu visar en undersökning att stödet är stort även hos ungdomar.

Ungdomar mer skeptiska till EU

Det är en ny studie från Konrad Adenauer-stiftelsen inför EU-valet som visar att 14 procent av ungdomarna anser att AFD ”löser de problem som finns i Europa”. Det är bara de tyska socialdemokraterna (SPD) som får samma resultat, vilket ses som en stor seger.

Alternativ för Tyskland har positionerat sig som starkt EU-kritiskt och vill flytta makten från Bryssel till folket. Man vill även – till skillnad från andra invandringskritiska partier i Europa – satsa på återvandring.

Undersökningen från Konrad Adenauer-stiftelsen visar även att ungdomar inte har en lika positiv syn på EU som den äldre generationen. Omkring 14 procent av ungdomarna tror att det vore positivt för Tyskland att lämna EU. Detta går att jämföra med totalen på 10 procent.

Undersökningen visar även att 20 procent av ungdomarna inte håller med om påståendet ”Eftersom Tyskland är med i EU har Tyskland det bättre”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter