Eleverna vill lära sig om relationer – skolan vill lära dem om sex

Ungdomar i landets skolor efterlyser mer information om hur man får relationer att fungera bra, visar en studie från Folkhälsomyndigheten. Istället för att endast undervisas om sex och sexualitet, vill ungdomarna även lära sig hur man bäst finner en långvarig partner. Nu ändras skolplanen för att möta behoven.

Nu kommer skolämnet ”sex och samlevnad” fokusera mer på relationer, efter att ungdomar menar att man får lära sig alldeles för lite om hur man skaffar en partner och bygger en relation som håller länge. Det var redan år 2017 som Folkhälsomyndigheten genomförde studien som visade att ungdomar upplever att sexualkunskapen saknar relevant information, men det är först nu som en ny läroplan är färdigutvecklad och redo att implementeras.

I studien framkommer det att det är en lika stor andel pojkar som flickor – 31 procent – som efterlyser mer information om hur man får en relation till en partner att fungera. Det framkom även att en högre andel pojkar än flickor vill lära sig hur man hittar en partner.

KATEGORI

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar