Ungern dröjer med att godkänna Natomedlemskapet

Turkiet och Ungern återstår att godkänna Sveriges ansökan till krigsalliansen Nato. Det verkar dock som att Ungerns beslut, som var planerat att fattas senast den 7 december, kommer att dröja.

Två länders godkännande återstår innan det svenska Natomedlemskapet kan bli verklighet – Turkiets och Ungerns. Det senaste beskedet från Ungern i frågan var att beslutet sannolikt kommer att röstas igenom i parlamentet senast den 7 december, vilket är sista datumet för att genomföra en sådan omröstning innan årets slut, enligt premiärministerns stabschef.

Nu verkar det dock som att beslutet kan komma att dröja och många frågar sig vad som kan vara anledningen.


Ungerns premiärminister Viktor Orbán sägs ”hata när någon talar om för honom vad han måste göra”, enligt den ungerske oppositionspolitikern Tompos Márton och han tror att Orbán medvetet förhalar processen, enligt en intervju i Svenska Dagbladet.

Även några regeringstrogna och Orbán-motståndare som SvD talat med, tror detsamma:

Orbán provocerar väst just nu. Det här handlar om psykologi. Han gillar att testa hur långt han kan gå och att ni inte vet när ett ja kommer. 

Den tidigare utrikesministern Peter Balasz menar att Orbán också gör sin allierade Turkiet en tjänst genom att inte lämna dem ensamma på motståndarsidan.

Zoltan Kovacs, premiärministerns talesperson, vill inte svara på om Ungern kommer att godkänna ansökan före Turkiet.

Jag tänker inte ge någon deadline.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter