Ungern förbjuder HBTQ-propaganda till barn – stäms av EU

En ungersk lag begränsar möjligheten för aktivister att locka in barn och ungdomar i HBTQ-rörelsen. Nu stäms Ungern av EU-kommissionen.

Ungerns parlament har antagit en lag mot pedofili som också förbjuder spridandet av material som ”främjar eller visar” transsexualism, könsbyten eller homosexualitet till minderåriga. TV och radio i Ungern får bara visa sådant material mellan klockan 22 och 05. Lärare får inte heller sprida HBTQ-propaganda till barn, som de tvärtom tvingas göra i bland annat Sverige och Storbritannien.

Nu stäms Ungern av EU-kommissionen som hävdar att lagen kränker ”grundläggande demokratiska fri- och rättigheter”.

”Skyddet av barn är en absolut prioritet för EU och dess medlemsländer. Den ungerska lagen innehåller emellertid bestämmelser som inte är motiverade med hänsyn till detta grundläggande intresse eller som är oproportionerliga för att uppnå det angivna målet”, heter det i ett uttalande från kommissionen i fredags.

Kommissionen hävdar att lagen utgör ”diskriminering mot människor på grund av deras sexuella läggning eller genus-identitet” – trots att det är lika förbjudet att utsätta barn för HBTQ-propaganda oavsett vilken läggning man själv har. Kommissionen menar vidare att den ungerska lagen kränker ”individens grundläggande rättigheter” och ”EU:s värderingar”.

Vill främja traditionell livsstil

I Ungern vill man undvika att få samma situation som i exempelvis USA, Sverige och Storbritannien där HBTQ-aktivister lurar in barn och ungdomar i en ohälsosam livsstil som i värsta fall innebär medicinska experiment för att ”byta kön”, en process vilken ofta lämnar dem stympade för livet.

De flesta ungrare anser att normal sexualitet är att föredra och förordar rentav traditionella äktenskap, något som avspeglar sig i den regering de röstat fram.

Detta är vad EU menar med ”våra gemensamma värderingar”. Polen och Ungern hävdar istället att EU bör hålla ihop mot omvärlden trots att inte alla européer vill ha HBTQ-propaganda för barn. Foto: Public Domain
Ett modernt och upplyst samhälle är ett där 11-åriga dragqueens kan framföra sexualiserad dans inför homosexuella män som kastar sedlar på dem. Håller du inte med så är du en fördomsfull nazist och förstår dig inte på våra gemensamma värderingar. Foto: Instagram/Desmond is Amazing

Protester från Ungern och Polen

Stämningen är det andra steget i en rättsprocess som EU inledde mot Polen och Ungern i juli förra året för att tvinga länderna att bli mer som Sverige i HBTQ-bemärkelse.

Polska och ungerska diplomater och politiker protesterar mot EU:s behandling av dem.

Rodrigo Ballester, före detta EU-delegat vid Mathias Corvinus-kollegiet i Budapest, Ungern, skriver i en artikel som publicerades i Newsweek den 21 mars:

”Vem är woke-rörelsens spjutspets i EU? Europeiska parlamentet – en folkvald församling med verklig lagstiftande makt, men mestadels okänd för europeiska medborgare, totalt frikopplad från deras verkliga bekymmer och knappast avspeglande kontinentens politiska mångfald. Med tiden har denna förmodat representativa församling kommit att se sig själv som en sträng moralisk auktoritet, även om det innebär att lägga sig i saker som Europeiska Unionen helt saknar kompetens för.”

”Hur långt kommer detta frivola godhetssignalerande att gå? Kommer kriget slutgiltigt att avsluta detta kapitel av europeisk oskuld, eller kommer Europa att riskera sin interna sammanhållning på den politiska korrekthetens altare? Europeiska Parlamentets dogmatiska angrepp mot Polen och Ungern är symptom på samma tankegods som ledde européer att spela nedlåtande mot resten av världen när det gäller klimatförändringar och universella idéer, att stänga kärnkraftverk och skära ner på militärutgifter, samtidigt som krigstrummorna mullrade. Kejsaren är naken – och problemet är att vissa vill att han ska förbli det.”

Detta är mänskliga rättigheter och demokrati. Detta är de värderingar som vårt samhälle vilar på. Utan dem skulle inte Europa överleva. Foto: Public Domain
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter