Ungern förklarar varför Natogodkännandet dröjer

Att Sverige och Finland står och pekar finger, samt på olika sätt saboterar för Ungern internationellt slår tillbaka när de två länderna vill gå med i Nato. Det berättar Ungerns utrikesminister, som samtidigt delar med sig av sina tankar om Donald Trump.

Orsaken till att Ungern inte ratificerat Sveriges och Finlands medlemsansökan till Nato är för att landet är trött på att de två nordiska länderna gärna och ofta slår sig för bröstet och anklagar Ungern för att brista i demokratin. Det säger landets utrikesminister, Peter Szijjarto, till Associated Press (AP).

Deras beteende har varit respektlöst mot Ungern, betonar Szijjarto. Visserligen kommer parlamentet att rösta för en ratificering av Finlands ansökan, vilket Frihetsnytt skrivit om. Men när det kommer till Sverige är det mer ”oförutsägbart”, berättar han för AP.

Saknar Trump

I samma intervju berättar Szijjarto även om de stora fördelarna som fanns när Donald Trump var president i USA.

– Han ville aldrig påtvinga något. Han ville aldrig sätta press på oss att ändra vårt sätt att se på familjen. Han ville aldrig att vi skulle ändra vårt sätt att tänka om migration. Han ville aldrig att vi skulle ändra vårt sätt att tänka kring sociala frågor, berättar utrikesministern.

Vad gäller Ryssland, så attackerade landet ingen annan under Trumps tid i Vita Huset, avslutar Szijjarto.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter