Ungern har röstat ja till Sverige i Nato

De svenska politikerna har precis fått igenom sin vilja och har fått Ungern att rösta ja till att släppa in Sverige i krigsalliansen Nato.

Under fredagen möttes statsminister Ulf Kristersson och Ungerns premiärminister Viktor Orbán i den ungerska huvudstaden Budapest. Det officiella syftet med mötet var att underteckna ett försvarsavtal, som innebar att Ungern fick köpa fyra stycken JAS-39 Gripen.

Både Kristersson och Orbán förnekade att avtalet hade någon koppling till det svenska Natomedlemskapet. Ändå meddelade Orbán att det ungerska parlamentet skulle rösta om det under måndagen.

Under måndagseftermiddagen hölls den omröstning som de svenska politikerna ivrigt har väntat på. Det blev en överväldigande majoritet som röstade jag. 188 parlamentsledamöter röstade ja och 6 röstade nej.

Sverige överger i och med detta sin neutralitet och är medlem i militärorganisationen Nato, sade SVT:s reporter på plats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter