Ungern: ”Kan inte godkänna Sveriges Nato-ansökan än”

Ungerns två styrande partier säger att de inte kan godkänna den svenska Nato-ansökan. Detta på grund av den uppmärksammade svenska UR-filmen som förkastar ungersk demokrati.

Partierna Fidesz och KDNP styr tillsammans Ungern och på en presskonferens under gårdagen sa företrädare för de båda partierna att de inte kan ”godkänna Sveriges Nato-ansökan än”.

På pressträffen ska de båda partiernas parlamentariker ha sett på UR-filmen som handlar om den demokratiska utvecklingen i Ungern. Enligt uppgifter ska skratt ha utbrutit i samband med att filmen visades.

En av ungrarna som medverkade i UR-filmen beskrevs på mötet som en av ”Ungerns mest kända vänsterextremister”.

Kräver förklaring av Sverige

På mötet ska Fidesz gruppledare, Máté Kocsis, ha uttryckt sin förvåning över svenskarnas agerande.

– Vi är förbluffade över att svenskarna tror att vi entusiastiskt ska godkänna deras Nato-ansökan efter ett sådant agerande, säger Kocsis enligt SVT.

Gruppledaren säger att han ser en ”liten chans” att Ungerns parlament röstar om Sveriges ansökan till krigsalliansen i höst, men att svenskarna först ska få möjlighet att förklara sig.

– Vi är för Nato. Vi vill att Nato ska bli starkare och vi vill att svenskarna ska bli medlemmar. Men de måste komma hit och förklara sig först, säger Kocsis enligt SVT.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Njae….
  Min undran är varför Nato ens vill ha med Sverige ???
  Ett land som inte ens i fredstid kan hävda sina gränser utan släpper in 2 miljoner vilt främmande personer utan ID som bara behöver utropa :ASYL ??
  Kan man ha förtroende för ett land som har en ÖB som inte kan tygla sin kättja efter blondiner ? 🙄
  Ja….så kan man hålla på hur länge som helst… feminism , HBTQ , transkvinnor , genus , ett totalt femniserat land…🥴
  Hå-hå-ja-ja


  (eller kan det vara så att Nato inte vill ha med Sverige av ovan nämnda skäl och därför inte river i åt Turkiet och Ungern ??Så kan det också vara , klassiskt dubbelspel )🤔

  • NATO:s ledande länder, USA och UK, har en elit som tycker sig ha bruk av en underklass av svervicearbetare med låga löner. Det är precis vad Sveriges elit har ordnat förl sig. Sverige behövs till krig som USA planerar mot Ryssland och Kina. Risk finns att vi blir kanonmat precis som Ukraina.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter