Ungerskt sommarlov kan sätta krokben för svenskt Natomedlemskap innan Vilnius

Det kommer inte bli lätt för de svenska och amerikanska politikerna att få in Sverige i krigsalliansen Nato innan det stora mötet i Vilnius den 11-12 juli. Ungern och Turkiet ska fortfarande godkänna ansökan, och snart går Ungerns parlament på sommarledighet…

Det blir ett pussel för den svenska och amerikanska regeringen att få till ett svenskt medlemskap i Nato innan det stora mötet i Vilnius. Förhoppningen hade varit att Turkiet skulle godkänna den svenska ansökan efter parlamentsvalet den 28 maj, men det verkar dröja, eftersom president Recep Tayyip Erdogan är missnöjd med att de svenska myndigheterna inte tar i med hårdhandskarna mot pro-kurdiska demonstrationer.

Ungern är det andra landet som ska godkänna Sverige, vilket i nuläget inte har skett på grund av alla förolämpningar och anklagelser som svenska politiker kastar mot landet, eftersom premiärminister Viktor Orbáns regering prioriterar ungrarnas intressen framför globalistiska krav på massinvandring och HBTQ-propaganda till barn.

Ungern kommer enligt bedömare inte att godkänna Sverige innan Turkiet har gjort det. Den 12 juni kommer svenska regeringsrepresentanter att möta sina turkiska kollegor. Men det ungerska parlamentet, som ska rösta om att godkänna Sverige, går på sommarledighet i mitten av juni, rapporterar Svenska Dagbladet (SvD).

Det återstår att se hur politikerna kommer få ihop det här pusslet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter