Ungsvenskarnas kritik: regeringen går vänsterextremister till mötes

Ungsvenskarna hoppas att moderpartiet gör ”allt i sin makt” för att stoppa regeringens nya könstillhörighetslag. Det är orimligt att barn så lättvindigt ska kunna bestämma vilket kön de vill tillhöra, anser ungdomsförbundet. Samtidigt riktar man skarp kritik mot regeringen.

Det är i en debattartikel i Samnytt som Ungsvenskarnas nationella talesperson Emil Enablad riktar skarp kritik mot regeringen för en ny könstillhörighetslag som ska göra det betydligt lättare för barn att byta kön.

Emil Eneblad. Skärmavbild: TV4 Play

Eneblad skriver att det snart kommer att räcka att bara säga att man identifierar sig som något annat för att staten ska erkänna det. Dessutom ska Socialstyrelsens tillståndsprövning vid kirurgiska ingrepp i könsorganen avskaffas.

Eneblad uttrycker en stor besvikelse över regeringen:

”För oss ungsvenskar är det omöjligt att förstå hur regeringen resonerar i frågan. Vi hade stora förhoppningar om att vänsterns experiment på barn skulle få ett slut i samband med att Sverige för första gången på länge fick ett konservativt regeringsunderlag.”

Regeringen går vänsterextremister till mötes

Ungsvenskarna argumenterar att det är orimligt att barn som inte har konsekvenstänk nog för att snusa, köra bil eller handla alkohol ska kunna ”byta kön” utan att en ordentlig utredning görs. Ungdomsförbundet varnar även för framtida konsekvenser, där man skriver att det måste undersökas om exempelvis våldsutsatta kvinnor ska behöva dela kvinnojourer med biologiska män.

Nu hoppas Ungsvenskarna att Sverigedemokraterna gör vad de kan för att stoppa den nya könstillhörighetslagen innan fler barn kommer till skada.

”Decennier av vänsterpolitik har tvingat på barn fruktansvärda sociala experiment, där många enligt Socialstyrelsen har fått men för livet. Nu går återigen regeringen vänsterextremisterna och woke-ideologerna till mötes, på bekostnad av Sveriges barn.”, skriver man.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter