Uppdaterad! Vad betydde egentligen Georgia Guidestones?

Artikeln publicerades ursprungligen 2023-08-31
Nu uppdaterad med film
Morgonen den 6 juli 2022 skakades Elbert County i USA av en sprängning. Dådet riktades inte mot någon person eller byggnad, utan mot ett kontroversiellt monument, nämligen Georgia Guidestones, där 10 budord fanns uppskrivna på flera olika språk. Monumentet har länge betraktats som en symbol för den nya världsordningen, men var det verkligen globalisterna som lät bygga det?

Georgia Guidestones utgjorde ett stort mysterium och en källa för spekulationer under hela den tid som monumentet överblickade Elbert County i Georgia, USA. Både hur det stora stenmonumentet kom till 1979 och förstördes sommaren 2022, är höljt i dunkel.

Vem byggde monumentet?

Rosenkorsets tempel, en symbol för Rosenkreuzarna, här skildrat 1618. Bild: Wikipedia/ T. Schweighart
Rosenkorsets tempel, en symbol för Rosenkreuzarna, här skildrat 1618. Bild: Wikipedia/ T. Schweighart

Vem, eller vilka, som låg bakom monumentet är inte känt. Det enda spår som finns är att konstruerandet skedde på uppdrag av en mystisk man, som kallade sig Robert C. Christian, vilket visade sig vara en pseudonym och hans sanna namn har aldrig offentliggjorts.

Han hade dock inga problem med pengar och sade att han representerade en grupp ”lojala amerikaner”, som ville uppföra ett monument som kunde mäta sig med den stora stenålderstrukturen i Stonehenge, Storbritannien.

Hemlighetsmakeriet och de symboler som förekom, både vad gäller monumentets placering och budskap, sammanfattat i tio principer (se nedan), har fått många att misstänka det rörde sig om Rosenkreuzarna (kommer från det tyska ordet för ”Rosenkors”), ett hemligt sällskap som ska ha grundats under 1400-talet av personer med kopplingar till ockultism och alkemi.

Budskapet som lyfts fram i de tio budorden lägger stor vikt vid förnuft och harmoni, något som brukar kopplas till Rosenkreuzarna. Initialerna för Robert Christian är RC, vilket är samma som förkortningen för Rosenkreuzarna på engelska: Rosicrucianism.

Monument laddat med symbolik

Georgia Guidestone med skriften på hebreiska (vänster), hindi (höger) samt sanskrit (ovan). Foto: Wikipedia/ Bubba73
Georgia Guidestone med skriften på hebreiska (vänster), hindi (höger) samt sanskrit (ovan). Foto: Wikipedia/ Bubba73

Monumentet placerades så att det var anpassat efter solens olika positioner under året, både solståndet och dagjämningarna1. Det stenblock som ligger i mitten, ovanpå de andra, hade ett hål där Nordstjärnan alltid kunde ses.

De tio principer, som nämnts ovan, betraktas av monumentets anhängare som en manual för hur världen ska kunna återuppbyggas efter en stor katastrof och hur den ideala mänskliga tillvaron ska kunna skapas. Kritiker menar däremot att det symboliserar hur den nya världsordningen ska etableras över hela världen.

Tanken var att inskriptionens budskap skulle nå så många människor som möjligt och skrevs därför in på de största världsspråken: engelska, spanska, swahili, hindi, hebreiska, kinesiska och ryska.

Inskriptionerna (översatta till svenska) lyder:

 1. Håll mänskligheten under 500 000 000 i evig balans med naturen.
 2. Styr reproduktionen på ett klokt sätt – förbättra konditionen och mångfalden.
 3. Förena mänskligheten med ett nytt levande språk.
 4. Styr passion – tro – tradition – och allting med tempererat förnuft.
 5. Skydda människor och nationer med rättvisa lagar och rättvisa domstolar.
 6. Låt alla nationer styra internt och lösa externa tvister i en världsdomstol.
 7. Undvik onödiga lagar och värdelösa tjänstemän.
 8. Balansera personliga rättigheter med sociala skyldigheter.
 9. Värdera sanning – skönhet – kärlek – söka harmoni med det oändliga.
 10. Var inte en cancer på jorden – Lämna rum för naturen – Lämna rum för naturen.

Utöver dessa skrevs även en syftesförklaring för monumentet, ”Låt dessa vara ledstenar för en förnuftets tidsålder”, på historiska språk: antik grekiska, sanskrit, egyptiska hieroglyfer och babylonisk kilskrift.

Vem sprängde monumentet?

Monumentets placering, budskap och att ingen vet som verkligen låg bakom det ledde till omfattande spekulationer om dess syfte. Under större delen av stenarnas existens utsattes de för vandalism, oftast genom att budskap mot den nya världsordningen sprejats på stenarna.

Men den 6 juli fick spekulationerna ny fart, när Georgia Guidestones under natten utsattes för ett sprängdåd. Ingen person greps för det och det finns ingen offentligt känd information om vem som låg bakom det. Det finns filmer som ska visa hur en person springer från platsen innan explosionen.

Sprängningen var inte tillräcklig för att förstöra monumentet, men det dröjde inte länge förrän byggarbetare anlände och plockade ned hela strukturen, både det som var skadat och oskadat. Utan någon som helst information om var arbetarna kom ifrån, vem som anlitat dem eller vart de skulle, fraktades allting bort och ingen vet idag var stenarna finns.

Var det de, som låg bakom stenarna, som ville göra sig av med en källa till obekväma frågor, i en tid när uppmärksamheten riktas mot globalistiska aktörer som World Economic Forum, Bilderberggruppen och frimurarna? Eller var det globalisterna som ville förstöra ett monument som kunde anses hota deras agenda, genom betoningen på att låta nationer sköta sina egna angelägenheter utan utländsk inblandning?

Dessa frågor kommer Frihetsnytt att diskutera i en film som kommer att publiceras den kommande tiden.

 1. Dagjämning – en tidpunkt, då solens medelpunkt, när jorden snurrar runt sin egen axel, sammanfaller med ekvatorn. Källa: Wikipedia []

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter