Uppgifter: Kupp planeras mot Biden

Alltfler inom det demokratiska partiet har fått nog av Joe Bidens tilltagande demens. Nu försöker en ledande senator samla stöd för att tvinga honom att ge upp sin presidentkandidatur.

Joe Bidens demens blir alltmer uppenbar. Personer i hans närhet talar om en snabb försämring av tillståndet och en president som uppträder förvirrat och gör ett allt svagare intryck.

Senatorerna samlar sig

Senator Mark Warner. Foto: Amerikanska senaten

Nu rapporterar Washington Post att senatorn Mark Warner från Virginia, som bland annat har varit guvernör tidigare, samlar stöd för att stoppa Bidens presidentkandidatur. Att han är ordförande i senatens underrättelsekommitté visar att han uppfattas som en tung röst inom Demokraterna.

Warner säger att Biden inte längre kan vara kvar som presidentkandidat, efter hans svaga debattinsats mot Donald Trump. Ålderssvagheten blev helt enkelt för uppenbar.

Än så länge har inte Warner eller någon annan senator vågat yttra sina synpunkter offentligt, men det mullrar i det fördolda. En taktik som diskuteras är att försöka få till ett möte med Biden, för att få tillstånd en diskussion om hans hälsotillstånd.

Panikläge för Demokraterna

Situationen bottnar i ett slags panikläge för Demokraterna. Den demokraterna närstående politiske kommentatorn David Axelrod framhäver att Joe Biden vid denna tidpunkt för fyra år sedan ledde med 10 procentenheter, nu ligger han i stället 6 procentenheter efter.

Det är dock osäkert om någon annan kandidat kommer att lyfta sifforna. Vice presidenten Kamala Harris som i kraft av sitt ämbete kunde verka som en självklar kandidat är impopulär i stora delar av väljarkåren.

Trump bedöms därför ha stora chanser att vinna presidentvalet. En sammanvägning av bettingbolagens odds ger 55,5 procent för Trump och endast 13,7 procent för Biden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter