Uppgifterna: Militären ger Macron ett ultimatum

Obekräftade uppgifter gör gällande att högt uppsatta militärer har gett Emmanuel Macron ett ultimatum: Lös problemen med upploppen inom 48 timmar annars kliver militären in och löser det själva.

I skrivande stund har Frankrike plågats av upplopp sedan tisdagen förra veckan. Allt började med att en pojke sköts till döds av den franska polisen. Anledningen till den dödliga skjutningen är fortfarande oklar.

Efter att en film från dödskjutningen spridits på sociala medier har, i huvudsak, migranter i Frankrike gjort upplopp. Flera jämför situationen med ett inbördeskrig och videoupptagningar från upploppen visar hur byggnader sätts i brand, butiker länsas och människor misshandlas.

Uppgifter om ett militärt ultimatum

På sociala medier sprids uppgifter om att den franska militären ska ha ställt ett ultimatum till Frankrikes president Emmanuel Macron.

Kravet ska ha lämnats över under gårdagen den 2 juli och ska ha gett Macron 48 timmar på sig att lösa situationen. Lyckas han inte med det kommer militären gå in och lösa det istället.

Frihetsnytt betonar att uppgifterna ännu är obekräftade. Frihetsnytt kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna men med hänsyn till situationen och till tidigare krav från franska militärer anser vi att uppgifterna har ett nyhetsvärde.

Franska generaler har tidigare varnat för inbördeskrig

Ett öppet brev som undertecknades av 24 pensionerade generaler, 80 överstar eller kaptener, 125 överstelöjtnanter eller lägre officerare och omkring 1000 militärer skickades den 14 april 2021 till Macron.

Brevet varnade för ett stundande inbördeskrig med tusentals döda om inte regeringen får kontroll på de ”förortshorder” som hotar värderingarna i Frankrike.

Trots att brevet undertecknats av så många tunga militärer och att Marine Le Pen ställde sig bakom brevet agerade inte Macron på innehållet. Istället hotade regeringen och Macron att straffa de aktiva militärer som skrev under brevet.

På sociala medier säger nu många att situationen som militärerna varnade för 2021 håller på att inträffa.

Det är inte försent att agera

Trots att scenerna som utspelar sig på Frankrikes gator är som hämtade ur en krigsfilm har folket inte tappat hoppet. Vissa ser till och med situationen som något positivt och hävdar att det är precis det här som Frankrike behöver för att ”vakna upp”.

På sociala medier skriver människor ”att det är precis det här som Frankrike behöver” och menar att det inte ”längre går att förneka att migrationen är ett problem”.

Enligt uppgifter har Frankrike en befolkning på 67 miljoner människor och omkring 10-15 procent av dessa är utomeuropeiska.

Videoklipp sprids även på vad som sägs vara fransmän som försvarar sig själva och sina egendomar från migranter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Ja..det vore underbart !!! Om militären kliver in och avskaffar den ”liberala demokratin ” en tid.

  MSM här i Sverige kommer att tjuta som stuckna grisar. hahahaha

  Om Frankrikes militär tar över för att rädda landet kanske fler följer..Spanien , Portugal , Nedeländerna , Belgien
  och så kanske vi kan sätta Ursula bakom lås och bom på samma gång.
  Och tanken på Carl Bildt i handbojor är så uppmuntrande att man blir alldeles pirrig.
  Jag skall åka ner till den stora kyrkan här nere på landet och tända ett ljus för att det blir så…jodå 3 bugningar +korstecken framför altaret också….man griper ju efter halmstrån efter något som kan få fart på motståndet mot den terror vi lever i.

 2. Tänk om det funnets något liknande i Sverige redan för 10 år sedan.
  Någon som sagt ifrån !!
  Vi kan inte ha det så här !! Det går bara inte !!! Nu tar vi över i 4 år.
  Och givetvis ha kontakt med åklagare som letar redan på § att åtala dagens makthavare för.
  Trolöshet mot huvudman , framkallande av fara för annan , landsförräderi , korruption , brott mot folkrätten , anstiftan av div. brott ..medhjälp , brott mot mänskligheten ,osv…

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter