UBS räddar Credit Suisse med centralbankens pengar

Efter intensiva förhandlingar kommer nu beskedet att köpet av Credit Suisse blir av. Huvudkonkurrenten, marknadsledande UBS köper upp den krisande storbanken för över tre miljarder dollar.

Det har sedan tidigare meddelats att köpet av den krisdrabbade schweiziska banken Credit Suisse skulle ske under söndagskvällen, vilket Frihetsnytt skrev om. Nu har Schweiz nationalbank i ett pressmeddelande tillkännagivit att köpet gått igenom.

Det blir den största schweiziska banken UBS som genomför köpet, ivrigt påhejade av både politiker och nationalbanken. Wall Street Journal rapporterar att USB köper upp Credit Suisse för över tre miljarder dollar, men samtidigt är både regeringen och nationalbanken snabba med att lova generösa stöd för att snabbast möjligt få igenom det.

Jämfört med de tre miljarder som USB köper banken för, kommer regeringen att stå för en likviditet på nio miljarder dollar och nationalbanken för 100 miljarder dollar, med hänvisning till att det ska underlätta övertagandet. Stressen med att få igenom köpet ska ha varit att politikerna velat få det avklarat innan Asienbörsen öppnar på måndag.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter